Elitebook 2730p, un ultraportabil de fier

_frontal_imi_doresc

In vremurile in care traim in care suntem mai tot timpul la birou sau avem biroul dupa noi, laptopul si-a castigat treptat increderea noastra. Pentru multi, oriunde ar merge este vital sa aiba un astfel de echipament dupa ei pentru a-si putea rezolva sarcinile de serviciu sau pe cele personale. Nevoia accesului continuu la informatie, la datele necesare sau la stocarea unora noi necesita existenta in permanenta langa noi, in rucsac sau in geanta, a unui laptop.

Si eu, ca multi dintre voi de altfel, am nevoie de a purta in permanenta in rucsac sau in portbagajul masinii un laptop. Fie ca sunt la serviciu sau in concediu il am tot timpul cu mine. Cu el imi rezolv sarcinile de serviciu, imi satisfac foamea de informatie zilnica, am acces tot timpul la diversele casute postale, comunic prin mesageria instant, scriu pe acest blog, ascult muzica si cate si mai cate. Pentru toate acestea nu depind decat de conexiunea la internet care mi-o asigur ori prin diverse puncte wireless ori, cel mai des, prin abonamentul 3G.

_frontal_fata

Am folosit destule portabile la viata mea (ca sa facem putin folclor), de la laptopurileĀ  grele de 3KG cu ecran de 15.4 inchi si cu configuratii puternice pana la mai noile aparute netbook-uri care sunt usoare si mici dar care “scartaie” la puterea de procesare. Imi doresc un laptop care sa imi satisfaca toate nevoile in materie, unul cu un procesor destul de puternic si memorie ram de cel putin 2Gb, cu o conexiune 3G incorporata, cu diverse sisteme fizice sau dinamice capabile sa-mi protejeze datele, cu o baterie cu cel putin 6 celule pentru o autonomie sporita si nu in ultimul rand, cu un pret mediu spre mic daca se poate. Si mai am o cerinta: sa fie usor, un punct foarte sensibil pentru multi dintre noi, mai ales ca pana acum, scriind intr-o ecuatie, USOR + PutereDeProcesareMare = Ultraportabil = Scump. Dar, s-ar putea sa nu mai fie chiar asa.

Sincer, intotdeauna mi-au placut ultraportabilele celor de la Panasonic, din seria Toughbook, dar pretul lor cu mult peste posibilitatile mele materiale m-a facut sa-mi iau gandul de le ele. Dar, intre timp, am gasit un laptop care poate sa concureze la caracteristici cu acestea iar pretul sa fie mult mai mic.

Un astfel de echipament poate fi modelul din seria de varf a celor de la HP, Elitebook, modelul 2730p, un ultraportabil cu o configuratie de top si cuĀ  facilitati si caracteristici tehnice cu mult peste celelalte din clasa lui, atat la numarul optiunilor intr-un singur echipament cat si la calitatea constructiei.

Caracteristicile tehnice