S, de la secundar – Samsung LD190

samsung_ld190_1

Mini-laptopurile, netbook-urile, ultraportabilele sunt echipamente pe care le utilizam zi de zi si care ne asigura in primul rand, pe langa puterea de procesare necesara, portabilitatea de care multi dintre noi avem nevoie. Dar, dupa multe ore petrecute pe teren in care micii nostrii companioni ne-au fost de mare ajutor nu numai prin functionare dar si prin faptul ca nu necesita un mare efort pentru a fi transportati, in momentul in care ajungem la birou parca micile ecrane portabile nu mai ne sunt de ajuns. Simtim nevoia unui ecran mai mare pe care sa vedem mult mai bine fara sa ne fortam privirea la cele afisate acolo. Micile echipamente au si avantaje dar si dezavantaje, nimic nu este perfect.

samsung_ld190_3

Exista solutii de docking la care le putem conecta dar parca sunt prea multe fire si conectori implicati in acest proces. Toti cautam o solutie simpla iar daca nu se poate wireless (dar in curand cred ca vom avea parte si de asa ceva) macar o conexiune doar cu un fir/conector. Si care este cel mai simplu conector utilizat de majoritatea dintre noi? USB-ul, normal.

Cei de la Samsung au scos pe piata un astfel de monitor secundar care poate fi foarte bine si unul principal, depinde de cum il vrem fiecare. Face parte dintr-un concept mai larg existent pe piata, numit de Samsung – LapFit, adica monitoare destinate in special laptop-urilor. Conexiunea video se poate face atat prin conectorul VGA cat si prin universalul USB, acesta din urma fiind solutia cea mai la indemana pentru majoritatea utilizatorilor.

Este un monitor elegant, cu linii fine, construit din materiale de calitate, lucioase, vestitul “piano black” (parca suna mai bine decat ” negru de pian”) al celor de la Samsung si care poate fi accesorizat la orice birou. Constructia in sine este una fara repros, acest monitor arantand foarte bine atat privit din fata cat si din spate.

samsung_ld190_butoante

Accesul la meniuri este unul inovator si se face doar prin simpla atingere a zonelor in care se afla acestea, singurul buton pe care il putem “ghici” cand este oprit fiind cel de Power datorita unei mici fante turnate. Mi-au placut foarte tare butoanele tactile pentru controlul setarilor OSD-ului.

Putem afisa pe el intr-o rezolutie de 1360×768 pixeli o clona a micului ecran, ori, si eu va recomand acest lucru, o extensie pe care putem afisa o pagina web sau o alta fereastra de lucru sau chiar un film pe care le vom vedea la dimensiuni mult mai rezonabile. Imaginea este clara, luminoasa, contrastul dinamic de 20.000:1 aducand un plus calitatii iar unghiurile de vizualizare sunt destul de largi.

Cu un pachet software de pe site-ul www.displaylink.com care instaleaza drive-rul necesar, monitorul se ataseaza simplu, prin usb la orice laptop. El va fi “vazut” ca orice alta solutie atasata prin vechiul VGA conector.

Este un echipament util, simplu de utilizat si de conectat care ne poate spori confortul vizual si de lucru atat la birou cat si acasa.

O prezentare video, mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BxH_76C55Cw]

One thought on “S, de la secundar – Samsung LD190

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *