Cu mainile pe Panasonic TZ7

tz7r_image_mic

Astazi am asistat la lansarea noii game de camere foto compacte a celor de la Panasonic. Dintre cele 10 modele expuse acolo, care mai de care mai mici, mai dragute sau diferit colorate, cu diferite zoom-uri optice, rezolutii  sau optiuni destinate doamnelor, copiilor sau domnilor am pus ochii in special pe noua TZ7. O camera foto care la dimensiunile ei mici dispune de un zoom optic 12x, distanta focala de 25 mm pentru fotografiere la unghiuri largi si nu in ultimul rand de filmare in HD la 720p. Cei de la Panasonic se lauda ca este cea mai mica camera din lume cu zoom optic 12x.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4FbaL-5ZWb4]

M-am jucat pentru inceput cam 1 ora cu ea. Ce mi-a placut?

Modul iA = Intelligent Auto. Este super tare.

Sa zicem ca vrei sa fotografiezi un peisaj. Camera va detecta conditiile de mediu si de fotografiere automat si va trece in modul Scene-Landscape. Daca apoi vrei sa fotografiezi o floare de aproape, ca asa esti tu- suflet de artist, modul iA va trece automat in Macro. Mai simplu decat atat chiar ca nu s-ar putea.

Oricum, rotita de selectare a diferitelor presetari a cam ramas fara obiectul muncii, singurele ramase fiind doar 5 posibilitati: Modul iA, Normal Picture (unde mai setam noi ce ne pricem), MS1 si MS2 – My Scene Mode (cele mai frecvente presetari utilizate), Scenes (alegerea manuala a diferitelor Scene) si Clipboard (notite vocale pe o imagine fotografiata – super tare).

Ce mi-a mai placut? Ecranul LCD de 3 inchi pe care imaginile si filmele se vad excelent.

Mai are si multe alte functii incorporate despre care voi scrie pe larg in review-ul ei.

In rest, camera arata de nota 10, are o constructie solida si din materiale de calitate cu un aspect foarte placut ochiului si care vine in mai multe variante de culoare a carcasei – argintiu, maron, rosu sau negru.

Va Continua…

2 thoughts on “Cu mainile pe Panasonic TZ7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *