Sony schimba generatia de amplifuri

str-da6400es_front_0008

Sony schimba/completeaza linia de receivere/amplitunere/amplificatoare cu 4 noi modele.

Gama STR-DG existenta va fi inlocuita de noile modele STR-DH 500, 700 si 800.

Dar, varful de gama va fi modelul STR-DA6400ES care are si functie de server de retea, fiind compatibil cu standardul DLNA ( Digital Living Network Alliance). Aceasta certificare permite redarea muzicii, a fotografiilor digitale sau a continutului video, ce mai – a intregului continut digital pe care il utilizam noi zi de zi de pe un pc sau alt echipament compatibil. Functia de server are avantajul ca poate transmite digital muzica de la diferite surse mai vechi sau mai noi (de ex de la pickup, radiocasetofon sau de la mai noile  mediacentere) pe receptoare, tot compatibile (acestea pot fi telefoane sau televizoare sau orice alt tip de echipament care se preteaza la asa ceva).

Ce vreau sa mai spun: standardul DLNA va fi din ce in ce mai intalnit la toate echipamentele care sunt compatibile sau pot rula continut digital, de la telefoane mobile pana la echipamente audio-video. Este un standard care ne va asigura transmisia wireless, fara fire sau diverse alte cabluri, de continut digital intre echipamentele compatibile.

Nu ar fi frumos sa putem reda de pe un telefon muzica preferata direct prin amplificator pe niste boxe cu un sunet mult mai bun fara sa il conectam fizic prin cabluri? Eu zic ca da.  Sau sa redam filmulete sau fotografii direct pe un televizor tot fara fire implicate in acest proces? Acelasi raspuns, ar fi prea tare!

Sa revenim la noul amplificator de la Sony: se lauda cu 6 porturi HDMI-IN dintre care unul frontal si cu 2 OUT, 7.1 canale cu 120W RMS pe fiecare canal si cu decodoare Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD Master Audio si multe altele. Este o mica “uzina” dupa cum vedeti si din fotografia cu laterala spate.

Va fi disponibil pe piata incepand cu luna mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *