Scule pentru Vacanta – cuvant inainte

rucksack_cu_obiecte

Pentru ca in sfarsit vine vara si ne apropiem cu pasi repezi de vacanta sau de concediu, m-am gandit sa va fac un mic ghid cu echipamentele care va pot fi utile in bagaje sau in masina atunci cand plecati la munte, la mare sau oriunde va doreste sufletelul. Adica, mai pe scurt, ce echipamente electronice nu ar trebui sa ne lipseasca atunci cand plecam in sfarsit la relaxare si distractie?

In primul rand ar fi acelea cele care ne ajuta la pastrarea amintirilor, a momentelor placute, adica camerele foto sau video, ar mai fi cele care ne tin pe drumul bun – GPS-urile  si poate mai adaugam si playerele portabile audio-video-foto sau poate chiar netbook-urile pentru nevoia de informatie in legatura cu locurile pe care le vom vizita.

Mie si familiei mele ne place foarte tare sa ne petrecem concediul colindand in lung si in lat, conform unui traseu prestabilit, cu masina. Cand plecam intr-un concediu atat de important, pe care il asteptam de un an aproape, nu uitam sa avem dupa noi camera foto (doua de fapt pentru ca pustiulica o prefera pe a lui), camera video, gps-ul si laptopul cu conexiune 3G, fiecare obiect avandu-si rolul sau bine determinat in calatoriile noastre.

Vreau sa subliniez inca de la inceput ca nu voi prezenta decat ultimile aparitii  in domeniu, cele mai interesante de fapt si care consider eu ca merita, si nicidecum solutiile ieftine (de ex. legat de partea vizuala, voi prezenta acele scule care fotografiaza si filmeaza mai mult decat ok, care intrunesc ultimile tehnologii foto si video). Si voi mai incerca, pe cat posibil, sa le prezint pe cele care se gasesc si la noi pe piata.

Si inca ceva: voi prezenta in primul rand echipamentele cu care eu am avut de-a face, pe care am pus mana si le-am testat sau pe care le-as cumpara si utiliza pentru ca “stiu” din experienta avuta cu acea marca ca sunt bune (voi fi si putin subiectiv pentru ca nu ai cum sa le folosesti pe toate si sa stii care este cel mai cel).

Deci, lista ar fi:

camera foto – care trebuie sa aiba cati mai multi megapixeli, lentile cat mai mari posibil in functie de categoria din care face parte, un zoom optic bunicel daca nu generos si, pe cat posibil, sa poata filma HD.

Acestea pot fi in mai multe categorii

– camera foto compacta

– camera foto ultrarezistenta – Tough

– camera compacta din categoria ultrazoom

– camera DSLR entry level – pana aici duce aria mea de expertiza (la cele profesionale nu ma bag) :O))

camera video – este musai sa filmeze in HD, chiar 1080p

Si ele se impart pe categorii:

– ultracompacte

– compacte

gps – un ecran cat mai mare, o harta cat mai detaliata si cat mai multe puncte de interes + o semnalizare a camerelor tip radar

player audio-video-foto – pentru vizualizarea pe un ecran mai mare a fotografiilor facute sau pentru vizualizarea unui film (la hotel seara sau in masina ca masura anti plictiseala pentru cei mici)

laptop, ultraportabil sau netbook – pentru accesul la internet atunci cand avem nevoie iar daca ii putem atasa un modul GPS avem solutia ideala

telefonul mobil cu GPS incorporat – foarte util la plimbarea prin orasele/locurile pe care nu le cunoastem, fiind mai comod de purtat in buzunar decat GPS-ul de masina

Pentru orice alta idee pe care eu nu am luat-o in calcul, va stau la dispozitie. :O)

Acestea fiind spuse, voi purcede degraba la cautarea celor mai interesante si noi solutii pe care usor usor vi le voi prezenta si voua.

Va Urma – Primul Episod – Camera foto compacta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *