Cu mainile pe BenQ S6

mids6_front_benq

M-am jucat pret de cateva minute cu MID-ul (Mobile Internet Device) celor de la Benq, pe care l-au prezentat pentru prima oara si in Romania. Este o scula destul de interesanta care ne asigura acces mobil la internet, documente, filme, fotografii (continut multimedia) pe un ecran de 4.8 inchi tactil cu o rezolutie de 800×400. Din configuratie am mai remarcat procesorul Atom la 800 Mhz, cei 512 RAM, HSDPA si stocare interna pe un SSD de 2 GB. Stocarea poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD.

Pretul care se vehicula acolo, despre care eu personal imi afirm retinerea (adica mi se pare un pret prea mic!!!), era in jurul a 200 de euro fara TVA.

In curand se pare ca ii vor adauga si GPS . Pare interesant si poate fi o alternativa viabila la netbook-uri, mai ales la un asemenea pret.

Un mic filmulet mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gVEP3WOYab8]

3 thoughts on “Cu mainile pe BenQ S6

 • April 28, 2009 at 5:55 pm
  Permalink

  pretul este aproximativ corect, eu mi-am achizitionat in Decembrie un Benq S6 din Italia de la Alice (vad ca modelul prezentat tot de acolo este adus). Pretul a fost de 300 eur cu tot cu TVA la liber, MID-ul find disponibil la preturi mai mici daca iti faceai un abonament de Mobile Internet.

  am folosit S6-le aproximativ 2 luni cu un abonament de date Mobile Internet de la Vodafone si a mers impecabil, cu cablul venit in pachet puteam sa conectez un mouse pe usb sau o tastatura (pentru ambele aveam nevoie de un spliter). Pentru utilizarea princpipala (browsing) s-a comportat impecabil, doar site-urile cu flash (youtube) avand putine probleme. Deasemenea filmele si fotografilile sunt o placere. Dar lipsa de suport software din partea producatorilor lasa de dorit asa ca am vandut-o si am trecut la altceva

  poze cu S6 facute de mine, http://www.flickr.com/photos/amermofo/sets/72157612750076477/
  am si un film dar inca nu l-am pus online , sper sa il gasesc si voi posta linkul

  Reply
  • April 30, 2009 at 10:14 pm
   Permalink

   Sper sa ai dreptate in privinta pretului. Oricum, nu il vor aduce si in RO decat daca vor avea si niste comenzi..
   Cred si eu ca scula merita pentru cei care vor sa fie online tot timpul, sa aiba la dispozitie un ecran mai mare decat al unui smartphone si care nici sa nu fie foarte greu. Este un device care se claseaza intre smartphone-uri si netbook-uri.

   Reply
 • Pingback: Top 10 Gadgets -2- «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *