neoPDP

neoPDP este noua tehnologie folosita de cei de la Panasonic la panel-urile plasmelor lor. O tehnologie care, in primul rand, elimina toate zvonurile care circulau despre plasme: ca ar consuma foarte mult, ca au o durata de viata scurta, etc. Noile plasme neoPDP au o durata de viata de 30 de ani, un consum redus de energie (spun ei chiar mai mic decat al LCD-urilor, aprox. 100Hz) si, nu in ultimul rand, sunt ECO prin neutilizarea mercurului sau plumbului in constructia lor. Noua categorie de plasme pe care au lansat-o si in Romania ieri, se lauda cu un contrast nativ de 40.000:1 (dinamic 2.000.000:1), imagine full HD in 1080p, rata de refresh de 600 Hz cu ajutorul careia imaginile in miscare nu se vor mai vedea sacadat precum si suport DLNA. Mentionez ca linia de produse TV are diagonale cuprinse intre 19 si 103 inchi.

Un aspect foarte interesant este slotul SDHC prin care putem conecta cardurile SD pe care am inregistrat imagini video in format MTS (cu o camera video AVCHD), acestea putand fi vizionate direct fara a mai fi nevoie de un player dedicat. Mai are suport si DIVX si Jpeg tot prin intermediul aceluiasi SLOT. Deci, cu ajutorul unui card SDHC (pana la 32 GB) putem viziona fisiere DIVX, fotografii si fisiere MTS. Prea Tare!

Modelele de top, cum ar fi Z1, mai dispun si de Wireless HD, o tehnologie cu ajutorul careia putem viziona formate video HD fara conexiunea fizica prin cablul HDMI ci cu ajutorul unui receiver care poate primi semnal de oriunde din camera in care este amplasat.

Si, mai nou, dispun si de conexiune Ethernet la internet, cu ajutorul careia se pot viziona anumite canale de social networking, stiri sau video cu care cei de la Panasonic au acorduri semnate, cum ar fi Youtube, Eurosport, Bloomberg sau Picassa.

Functionarea acestor canale de internet, le puteti vedea intr-o scurta prezentare video, mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UFXrftlLjGY]

One thought on “neoPDP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *