cu Smailo in voiaj

Va spuneam acum ceva timp de netbook-ul celor de la Arobs Transilvania, Smailo Easy PC, pe care l-am primit la teste. Nu am apucat sa ma “ocup” de el pana acum dar recuperez din plin zilele astea. Am hotarat ca in aceasta mini vacanta sa ma las in grija lui pe partea de suport IT, adica sa fie acel echipament portabil cu ajutorul caruia sa imi consult e-mailul prin client de vpn, sa citesc internetul pentru informare turistica, blogger-istica si gadget-istica si, nu in ultimul rand, sa scriu pe acest blog si pe celalalt (HaiLaPlimbare.ro). Sincer, am plecat cam cu inima indoita, era cat p-acii sa mai iau inca un laptop cu mine, de backup. Dar am zis nu, hai sa am putina incredere.

Si pana acum nu mi-a inselat-o. Il folosesc de 2 zile cu succes, fiind limitat mai mult de conexiunea 3G aproape inexistenta in muntii nostri decat de capacitatile sale hardware. Nu s-a blocat deloc, am realizat conexiuni vpn fara probleme si chiar am incarcat pe Youtube un videoclip de 100 de mega.

Acum, ca sa fiu sincer, nu l-as recomanda unui fotograf profesionist, chiar daca are o capacitate de stocare impresionanta si chiar daca fotografiile se vad exceptional pe ecran. Din cauza de procesor afiseaza un pic mai greu thumbnail-urile cu fotografii de 5 mega. Eu, amatorash, am timp, nu ma grabesc nicaieri. Pentru stocare pur si simplu este foarte ok, continutul cardurilor SD copiindu-se rapid pe hard disk. Si inca ceva, slotul de citire carduri stie SDHC. Are un plus din partea mea din cauza asta.

Singurele mele probleme cu el sunt la partea de tastatura, tastele fiind prea mici chiar si pentru dimensiunile sale destul de generoase.  Si ma mai enerveaza layout-ul ei, in speta asezarea tastei CTRL din stanga (este inversata cu tasta Fn) si a tastei SHIFT din dreapta (asezata dupa sageata sus). Ma rog, tine doar de antrenament pentru a te obisnui cu ele. In rest, tastatura este una de calitate, ma refer la materialele din care este construita si la cum se simt la apasare – cursa lor fiind una foarte confortabila la scriere.

Touchpad-ul din dotare, cu toate ca este mititel, este indeajuns pentru asigurarea functiei pe care trebuie sa o asigure. Raspunde chiar foarte bine la atingere iar cele doua butonase din dotare nu sunt nici ele mai prejos.

In rest, este un echipament solid si bine inchegat care poate rezista cu succes intr-un rucsac mai zdruncinat. :O)

Ecranul este destul de luminos cu un unghi larg de vizualizare, mici probleme avand in lumina foarte puternica, cand eram pe baterie, preferand in acele momente sa renunt la autonomie si sa ii cresc luminozitatea la maxim pentru o cat mai buna vizibilitate.

Voi Reveni…Ma duc sa trag o bere…ca doar sunt in vacanta :O)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *