HP Mini cu NVIDIA ION

HP_Mini311_open_small

Cei de la HP au scos prin colaborarea cu NVIDIA un nou netbook,  Mini 311. Un echipament pe care eu, sincer, Il Doresc! Are un ecran de 11.6 inchi cu iluminare LED si o rezolutie de 1366×768 pixeli precum si un HDMI out pentru rularea filmelor HD in 1080p direct pe un televizor compatibil. Super tare!

Si nu il doresc doar pentru ca este un netbook si ca este HP, producator al unor mici echipamente portabile de care am fost super incantat. Exemple aici si aici. Ci si din cauza  super solutiei grafice a celor de la Nvidia, ION, de care sunt extrem de multumit, una care incorporeaza in dimensiuni reduse o putere de procesare vizuala puternica, astfel ca, cu ajutorul ei, vom putea rula filme HD, ne putem juca si altfel de jocuri decat cele Flash de pe internet (ca pana acum) cum ar fi Ice Age sau Wall-E, chiar putem edita filmarile HD realizate cu camerele noastre video.

Ca o paranteza, de ce sunt extrem de Nvidia Ion: Ma “joc” de vreo doua saptamani cu un nettop Acer Revo care se bazeaza pe aceeasi tehnologie, ION, si care ruleaza filmele HD in 1080p extrem de bine si de cursiv. Cum este un sistem bazat pe procesorul, destul de lenes de altfel, Atom la 1.6 Ghz, am tot respectul pentru puterea grafica a celor de la Nvidia! Asa ca, vorbesc cat de cat din propria experienta. :O)

Mai vine preinstalat si cu un software numit ArcSoft SimHD care converteste filmele din rezolutia standard la una apropiata de cea HD, soft care utilizeaza noua arhitectura de procesare masiv paralela CUDA (suna complicat nu?), prin care procesul de upscaling se face mai rapid decat daca ar fi fost facut doar de procesor. Astfel, lasam procesorul sa-si vada de treaba lui iar de partea video se ocupa doar placa grafica. Super Tare!

Configuratia:  procesor Atom N270, 1GB memorie RAM, 160GB hard disk si o baterie pe 6 celule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *