Sistem de videoconferinta Tandberg

Am asistat astazi la prezentarea ultimelor solutii pentru videoconferinte ale norvegienilor de la Tandberg. Mie mi-au placut solutiile lor si in special faptul ca poti realiza transmisii video HD cu o banda de internet de numai 512 kbps. Deci nu mai avem nevoie de capacitati de banda mare de internet la dispozitie pentru a putea sustine videoconferinte de calitate cu orice colt al lumii.

Sistemele de videoconferinta pot fi solutii utile pentru reducerea costurilor in companiile in care se practica foarte des si in volum mare deplasarile angajatilor, in tara sau in strainatate, pentru diverse sedinte sau training-uri. Se elimina astfel costuri destul de mari cu transportul, cazarea si celelalte cheltuieli pentru deplasare. Din pacate, se elimina si placerea angajatului de a calatori in strainatate. :O))

Si nu numai: un astfel de sistem poate ajuta la o mai eficienta, mai buna si mai rapida comunicare intre partile implicate intr-o companie.

Ne-au dat exemplu compania Reebok, in cadrul careia pana la lansarea unui produs nou (un pantof sport de exemplu), intre punctul zero al conceptiei si punctul final al lansarii produsului pe piata, treceau cam 6 luni pana proiectul trecea prin toate etapele. Dupa ce au implementat un sistem de videoconferinte, acest proces a scazut la 2 luni. Super nu?

Un mic exemplu de cum arata o astfel de comunicare video, mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sxRugam1vPE]


2 thoughts on “Sistem de videoconferinta Tandberg

 • September 25, 2009 at 9:23 am
  Permalink

  tare chestia, dar se pare ca nu ai inteles ca la cei 512 kilobiti obtii poate o imagine CIF sau VGA, iar transmisia HD (High Definition) de calitate o obtii cu banda de 2-3-4-5-6 Mbiti. Offf, scrieti si voi oameni buni treaba asa cum este, sau jucam telefonul fara fir?

  Reply
  • September 25, 2009 at 1:48 pm
   Permalink

   Chiar am intrebat..era vorba de imagine HD…Daca am inteles gresit….atunci imi asum vina
   Pentru imagine VGA..benzile erau mult mai mici…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *