M705, mouse-ul de cursa lunga

logitech_m705_hand

Calitatea perifericelor prin intermediul carora interactionam cu pc-urile, mac-urile sau notebook-urile noastre isi pune amprenta din plin asupra productivitatii noastre. Lucram mai bine dispusi , mai confortabil cu un mouse sau o tastatura de calitate, care ne asculta cu obedienta absoluta comenzile sau privim mai cu placere pe un monitor care nu ne deranjeaza privirea si pe care imaginile se vad clar si impecabil.

Spre rusinea mea, personal, am ales intotdeauna un periferic in primul rand in functie de pret. Nu ma gandeam mai departe, pentru mine conta ca achizitionarea lui sa aiba un efect cat mai mic asupra buzunarului meu. Dar, sa nu uitam zicala: “Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine” care, de cele mai multe ori, este adevarata.

In cazul de fata vom vorbi despre un mic si mititel soricel, un mouse. Ati putea spune banal. Nu este deloc asa. Chiar si cel mai neinsemnat periferic, mouse-ul in speta, poate avea incorporate tehnologii de ultima ora. Mai va aduceti aminte de cei cu bila? Oare copiii din ziua de astazi stiu cum arata un mouse cu bila? Mai tineti minte cand nu se misca cursorul decat pe orizontala? Sau doar pe verticala? Si atunci ii desfaceam si ii curatam de praf si de mizerii diverse? Cei trecuti de prima tinerete cam au idee despre ce vorbesc. Micutul Jerry a evoluat mult de atunci si nu se va opri aici.

Uitasem cum este sa lucrezi cu un mouse de calitate, unul cu care sa te simti confortabil in utilizare. Am primit intre timp in custodie un mouse de la Logitech, modelul Marathon M705, unul care imi va schimba conceptiile limitate de conditiile pecuniare.

logitech_m705_front

Are un design placut, de clasa, elegant in primul rand, construit din materiale de calitate care se simt foarte bine la atingere si care aluneca usor pe suprafetele cu care vine in contact. Chiar mica si aproape neinsemnata lui prezenta pe birou aduce o nota de eleganta. Forma ergonomica iti asigura manuirea confortabila, toate butoanele fiind aproape perfect la indemana utilizatorului. Acestea pot fi accesate fara a ridica palma de pe el cam cu toate partile fizionomice ale celor trei degete: cel mare, aratatorul si cel mijlociu. Doar iti rezemi palma pe el si lucrezi. Foarte simplu. Partile laterale sunt realizate dintr-un material cauciucat, pus acolo special pentru o mai buna aderenta.

logitech_m705_laser

Ce face un mouse de fapt? Ne ajuta sa controlam miscarile cursorului de pe ecran si sa accesam comenzile de care avem nevoie, butoanele sau link-urile. Nu? Cu cat cat este mai precis, cu atat putem controla mai sigur si mai exact cele care apar pe ecran. Cei de la Logitech au introdus in 2004 tehnologia laser pe mousi care, fata de cea optica, asigura o mai buna iluminara a suprafetei si a detaliilor acesteia, obtinand in acest fel mult mai multe informatii despre aceasta, totul rezultand intr-un mai bun control fara erori sau intarzieri de pozitionare, chiar si pe cele lucioase. Un control mai precis necesar atat utilizatorilor profesionali din domeniul graficii statice sau video cat si a gamerilor.

logitech_m705_rotita

Dar finetea in utilizare nu se opreste aici. A fost introdusa si fizic, prin elemente mecanice extrem de “fine”, stiu ca ma repet. Stim cu totii ce face o rotita de mouse. Sincer, nu cred ca m-as mai putea descurca fara una in conditiile actuale. Cei de la Logitech au dus conceptul mai departe si au introdus modul hyper-fast scrolling care mie personal imi place foarte tare. Il putem accesa doar printr-o simpla apasare de buton, al aceluia pozitionat deasupra rotitei. O data apasat, se elibereaza “franele” acesteia iar ea se misca fin, fara zgomot si se roteste aproape continuu ajutandu-ne in acest fel la o derulare mai rapida a documentelor, listelor sau paginilor de internet extrem de lungi. Iar rotita poate accepta nu numai comenzile rotative, pentru derulare, ci si pe acelea prin apasarea ei atat in plan vertical cat si orizontal, stanga-dreapta (click-uri).

Numele sau, Marathon, vine de la durata de viata destul de lunga pe care o poate asigura bateriilor, de aproape 3 ani. Cei de la L. si-au indreptat cercetarile si spre acest aspect, cel al economiei de energie, astfel ca avem un mouse mai economic si cu buzunarele noastre si mai verde in acelasi timp pentru planeta.

logitech_receiver_universal

Sa nu uitam ca vine la pachet cu receptorul universal proaspat lansat (Unifying receiver) cu dimensiuni extrem de mici, tocmai bun de atasat la un laptop pentru ca nu este nevoie sa-l deconectam la transportul acestuia, nu exista deloc riscul deteriorarii lui. Putem conecta prin intermediul lui la laptop sau pc orice alt device compatibil, fie el mouse sau tastatura.

logitech_m705_lateral

La indemana degetului mare mai stau inca doua butoane, tocmai bune pentru navigarea pe internet, cu functii de backward si forward.

Ce sa mai, micutul soricel mi-a placut. Mi-a adus aminte ca avem nevoie si de calitate in viata noastra. Si inca ceva, chiar si cel mai mic si aparent neinsemnat lucru ne poate ajuta sa lucram mai bine si mai cu folos, chiar si pentru un timp indelungat.

Pretul este unul pe masura capacitatilor si calitatii sale, aproape 60 euro fara tva, www.logitech.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *