Cu Sony Alpha 380 la Muzeul Satului

muzeul_satului_bucuresti_46

Astazi am trecut pe la Muzeul Satului din Bucuresti insotit de camera foto Alpha380 de la Sony. Vroiam sa vad cum de descurca cu paleta culorilor de toamna care ne vor iesi in cale. Nu am fost deloc dezamagit. Galben, galben rosiatic, caramiziu, verde sters, toate au fost suprinse corect si in toata splendoarea lor de catre aceasta camera. Chiar in lipsa soarelui, pentru ca a fost o zi chiar intunecata, culorile afisate in fotografii sunt naturale si vii, scenele sunt clare si corect expuse.
Legat de tipul scenei de fotografiat, am schimbat frecvent intre modul Landscape, cel Macro, cel Sport sau chiar Manual. Bineinteles ca am alternat si cele doua obiective, cel de 18-55 mm cu cel 55-200 mm, dar cel mai des l-am utilizat pe primul. Mi-a placut faptul ca focalizeaza repede cu ambele obiective si in special la fotografierea tip macro.
Foarte util mi-a fost si ecranul rabatabil (la 45 de grade cred) pentru fotografierea peste multime a scenelor de dans ale Calusarilor. In rest, m-am folosit cu succes de LVF prin care am vazut excelent scenele pe care le doream imortalizate.
Mi-a placut si blitul, care este destul de puternic chiar pentru fotografierea obiectelor/subiectilor aflati la mai mult de 4 metri.
Camera este destul de usoara, se manevreaza facil iar comenzile sunt la indemana. Ce nu mi-a placut este accesarea un pic greoaie (sau poate nu m-am obisnuit eu inca cu ea), in modul Manual, a setarii deschiderii diafragmei. Ar fi trebuit ca butonul de trecere intre setarile Diafragmei si ale Vitezei de Expunere sa fie mai aproape de rotita care modifica parametrii.

Dar ceea ce conteaza pana la urma sunt rezultatele.Va invit sa le vedeti pe toate pe HaiLaPlimbare.ro

One thought on “Cu Sony Alpha 380 la Muzeul Satului

  • October 25, 2009 at 7:45 pm
    Permalink

    Imi place cum au iesit pozele. Chiar ca scoate culori misto!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *