Sunt pe Valul Google :D

Am primit si eu o invitatie pentru Google Wave si multumesc pe aceasta cale celui care m-a ajutat. Se stie el.. 😀

google_wave

Wave se vrea o platforma colaborativa intre partenerii de business sau intre prieteni, prin care ei isi expun ideile in legatura cu un anumit subiect, de business sau “just for the fun”, pe cale scrisa, foto sau video.

La creearea unui nou Wave, aveti un layout asemanator celui de jos.

google_ne_wave

Are o interfata simpla, intuitiva, foarte usor de utilizat. Dupa cum vedeti si voi, puteti formata textul, puteti introduce link-uri sau rezultatele cautarilor diverse pe Google (fie text, foto sau video), atasa documente, insera gadget-uri (vremea, jocuri etc) sau chiar harta unei zone care ne intereseaza. O platforma care lucreaza in primul rand foarte bine cu toate aplicatiile Google.

Dupa ce am creat acel Wave, il putem partaja cu persoanele pe care le avem in lista de contacte pentru a lucra sau discuta pe marginea lui. Pana la urma Wave este o parte document, cealalta parte fiind o conversatie multimedia zic eu.

Mult mai multe puteti afla de pe pagina de Help a celor de la Google.

Este o platforma asemanatoare cumva Share Point Portalului de la Microsoft, sigur nu la fel de complexa dar cu mai mult prietenoasa cu utilizatorii, mai “consumer oriented” zic eu. Deocamdata nu stiu daca colaboratorii unui Wave pot edita acelasi document atasat. Nu cred.

Deocamdata atat, dupa ce voi afla mai multe va voi impartasi si voua.

PS. Inca nu am invitatii.

2 thoughts on “Sunt pe Valul Google :D

 • November 4, 2009 at 12:53 pm
  Permalink

  Am primit si eu o invitatie de la cineva.. si pot sa zic ca nu m-a impresionat deloc. Se zice ca va inlocui emailul, twitter-ul, messengerul… dar ma indoiesc.

  Reply
  • November 4, 2009 at 1:54 pm
   Permalink

   Ai dreptate, este destul de simplist momentan, nici pe mine nu m-a impresionat foarte tare. Orcicum, pentru a-l utiliza este nevoie si de schimbarea conceptiilor oamenilor in legatura cu modul de comunicare intre ei … O sa mai dureze ceva…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *