Cu Sony la Cirque Du Soleil

Dupa cum v-am spus aseara, am avut parte sa vedem si noi un pic de Cirque Du Soleil chiar la noi la Bucuresti. Da. Chiar daca a fost o reprezentatie super scurta si numai cu o zecime din staff-ul celor din Montreal, eu zic ca a meritat. Mi-a placut.

La aceasta reprezentatie, am luat cu mine si o camera video pentru a va bucura si pe voi, cei care nu ati avut norocul meu, cu cateva din momentele magice pe care ei ni le-au oferit. Si pot spune ca nu am luat orice camera ci una care imi place cum filmeaza si cum se comporta din ce in ce mai tare, SONY HDR-CX505VE.

Este o camera video cu functionalitati si caracteristici tehnice deosebite. Amintesc printre ele faptul ca filmeaza in format AVCHD la o rezolutie full HD, ca are un senzor de 12 Megapixeli, un zoom optic 12x, o memorie interna de 32 GB care ii poate asigura stocarea a 13 ore de filmare si mai are GPS incorporat care ne poate ajuta la geocodarea productiilor noastre. Mai pe larg despre functionarea ei intr-un review pe care il voi face destul de curand.

Totusi, o sa va spun cateva prime impresii. Intre timp, mai citisem cate ceva despre ea pe net si aflasem ca este una dintre cele mai bune camere la filmarea in conditii de luminozitate scazuta. Nu este un fapt deloc de neglijat pentru ca noi, cei care utilizam o astfel de camera, o folosim mai mult la filmari in interior, la petreceri, nunti, vizite la muzee, etc. Filmarile in exterior sunt mult mai rare, cred eu. Un pic contradictorie aceasta facilitate cu optiunea de GPS care este activa numai in afara cladirilor. ­čśÇ

Daca tot m-am dus aseara intr-o sala de spectacol, unde stiti si voi cam cum este, luminozitate scazuta, efecte diverse de lumini, factori care deruteaza din plin o camera video. Asa ca, am pus-o la treaba chiar si in aceste conditii vitrege. ­čśÇ

Pot spune ca mi-a placut cum se misca mititica: intr-adevar, imaginile obtinute au o calitate deosebita, sunt clare iar zgomotul este tinut la minim, nu deranjeaza deloc atunci cand le vizionam. Mai mi-a placut stabilizatorul de imagine, exact, foarte util la filmarile cu zoom-ul la maxim, eu fiind asezat destul de departe de scena si utilizand-ul din plin ca sa zic asa. Si inca ceva, focalizeaza repede si chiar daca isi mai pierde un pic focusul, acesta isi revine imediat. Ce mai mi-a placut? A da, ecranul tactil LCD care ne ofera o imagine clara si care raspunde binisor la comenzile tactile.

Hai sa va zic ce nu mi-a placut. Meniul de setari. La o prima vedere mi s-a parut un pic mai greu de utilizat. Un pic prea complex, prea stufos si parca mai ciudat de accesat. O sa va mai spun cum ma descurc cu el mai incolo, dupa ce o voi utiliza indeajuns.

Cum intotdeauna va dau si voua exemplele video ale filmarilor, le puteti vedea mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dmMj9ZxT8r8]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IJsoW4KDLIc]

Cum le urc pe net pe celelalte, le pun tot aici. Deh, merge greu..:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *