Panasonic HDC-TM700 – Putere si Performanta
Panasonic a lansat astazi in Japonia, cred ca in curand va fi si la noi, una dintre cele mai performante camere video compacte de pe piata: TM700. A lansat inca doua modele, SD700 si HS700, dar cea mai interesanta mi se pare modelul TM700 pentru ca are memorie interna flash, fiind in acest fel mai usoara si cu o autonomie mai extinsa decat cea cu HDD de 240 Gb (HS700).
Este prima din lume care filmeaza la rezolutii full HD 1080/50p in format AVCHD. Este echipata cu noul sistem de procesare a imaginii 3MOS, memorie interna de 32 GB, slot SDXC (pentru carduri de pana la 64 GB), zoom optic 12x, ecran LCD de 3 inchi si un senzor foto de 14 megapixeli. Cei de la Panasonic spun ca din videoclipurile filmate se pot extrage imagini statice la o rezolutie de 13.3 megapixeli. Interesant aspect as zice eu.
Nu ii lipseste modul iA, stabilizatorul de imagine Power OIS, inel pentru reglarea manuala a obiectivului si multe altele pe care le puteti descoperi chiar voi in comunicatul de presa.
Misto camera, nu?
Imagini profesionale cu noile camere video HD de la Panasonic
Modelele HS700 / TM700/ SD700 beneficiază de noul sistem 3MOS şi rezoluţie de 1080/50p
Osaka, Japonia (10 februarie 2010) – Panasonic anunţă lansarea a trei noi camere video cu înregistrare high-definition (HD) – HS700/TM700/SD700. Toate cele trei modele sunt echipate cu noul sistem de procesare a imaginii 3MOS şi pot înregistra imagini la o rezoluţie de 1080/50p (Full-HD 1920×1080, în sistem progresiv 50). Aceasta este, în prezent, cea mai mare rezoluţie întâlnită la camerele video HD existente pe piaţă.
Noile modele au un obiectiv superangular echivalent cu cel al camerelor clasice cu film de 35mm şi beneficiază totodată de stabilizatorul optic de imagine POWER O.I.S. ce asigură înregistrarea unor imagini clare, chiar şi atunci când utilizatorul foloseşte zoom-ul inteligent la puterea sa maximă de 18x.
HS700 / TM700 / SD700
Înregistrarea în sistem 1080/50p la aceste modele vârf de gamă are ca rezultat imagini foarte expresive, foarte apropiate de realitate, fără pierderi de detalii aşa cum se întâmplă la camerele ce filmează în sistem 1080i. Înregistrările full-HD 1920 x 1080p realizate cu noile camere pot fi vizionate pe un Panasonic VIERA compatibil cu rezoluţia 1080p, prin simpla conectare a camerei la televizor.
Modelul hibrid HS700 înregistrează datele pe hard-discul intern cu capacitatea de 240 GB şi pe carduri de memorie. TM700 poate înregistra atât pe memoria internă de 32 GB cât şi pe un card SDXC, SDHC sau SD. Utilizatorii pot alege una dintre cele trei camere în funcţie de preferinţele proprii pentru un mediu de stocare sau altul. Cel de-al treilea model, SD700, înregistrează numai pe carduri de memorie şi, datorită acestui fapt, este rezistent la şocuri şi beneficiază de un design compact, fiind ideal pentru filmări cotidiene, în orice circumstanţe.
Sistemul 3MOS permite obţinerea unei performanţe de 7.590.000 de pixeli pe imagine (2.530.000 pixeli x 3), fapt ce face posibilă şi realizarea unor fotografii cu rezoluţia de 14,2 megapixeli (în modul Still) sau extragerea de imagini statice din clipurile filmate, la o rezoluţie de 13,3 megapixeli. În ciuda rezoluţiei mari, noua tehnologie de procesare a imaginii permite obţinerea unor fotografii sau clipuri foarte clare, cu zgomot minim, chiar dacă operarea camerei se face în condiţii de luminozitate scăzută.
Noul sistem de lentile Leica cu diametru mare F1.5 este capabil să capteze imagini superbe, la un zoom optic de 12x. Zoom-ul poate ajunge la 18x (Intelligent Zoom) graţie tehnologiei Intelligent Resolution încorporată în sistemul de procesare a imaginii Crystal Engine Pro. Obiectivul superangular este ideal pentru reaizarea de fotografii în variate circumstanţe, de la portrete sau imagini de grup în spaţii interioare, până la peisaje spectaculoase.
Funcţia iA (Intelligent Auto), extrem de populară la modelele anterioare, echipează, de asemenea, noile camere video HD, făcând posibilă realizarea unor filme foarte reuşite, indiferent de îndemânarea şi cunoştinţele utilizatorului. POWER O.I.S. vine cu o putere de suprimare a tremurului mâinii de aproape 5 ori mai mare decât sistemele anterioare de stabilizare a imaginii.
Modul Active minimizează blurarea, iar utilizatorii pot obţine imagini foarte clare chiar şi când fimează în timpul mersului. Funcţia Face Recognition ce s-a dovedit şi ea foarte populară la camerele foto Panasonic LUMIX permite camerei să recunoască feţele preînregistrate şi să optimizeze automat focalizarea şi expunerea atunci când acestea sunt în cadru. Mai mult, camera continuă să urmărească subiectul chiar şi când persoana respectivă se mişcă în interiorul cadrului ce apare pe LCD, fiind ideală, spre exemplu, pentru captarea cu acurateţe a imaginii unui copil aflat într-un grup mai mare.
Toate cele trei modele posedă inel pentru reglarea manuală a obiectivului, astfel încât utilizatorii mai avansaţi îşi pot folosi din plin cunoştinţele şi creativitatea pentru realizarea unor imagini personalizate, fără a se baza pe funcţiile automate ale camerei. Inelul dă posibilitatea controlării intuitive a zoom-ului, focalizării, deschiderii, timpului de expunere şi a gradului de alb. Ieşirile EVF şi pentru microfon permit personalizarea suplimentară a rezultatului final.
Noua tehnologie Wind Noise Canceller, îmbunătăţită faţă de versiunea anterioară Wind Cut, ajută utilizatorul să obţină înregistrări foarte clare, suprimând zgomotul generat de vânt.
HS700-un adevărat hibrid
Modelul HS700 înregistrează imagini Full-HD pe hard-discul propriu cu capacitatea de 240 GB şi pe orice card de memorie de format SDXC, SDHC sau SD. Hard-discul intern poate stoca până la 102 ore de înregistrare (în modul HE). Combinat cu un card de memorie SDXC de 64GB utilizatorul poate filma încă 27 de ore şi 30 de minute. Camera poate copia clipurile filmate de pe cardul SDXC, SDHC sau SD pe hard-discul intern şi invers printr-o singură operaţiune.
TM700- memorie duală
TM700 înregistrează imagini Full-HD pe memorie internă de 32GB sau pe un card SDXC, SDHC sau SD şi vine cu funcţia Relay Recording. Când memoria internă se umple în timpul filmării, camera continuă stocarea, fără întrerupere, pe cardul SDXC, SDHC sau SD. Spre exemplu, când la cameră este ataşat un card SDXC de 64GB, capacitatea de stocare totală se ridică la 96 GB ceea ce permite realizarea a 41 ore şi 10 minute de înregistrare (în modul HE), fără întrerupere.
Când un clip video este înregistrat folosind ambele medii de stocare, datele existente în cele două memorii pot fi unite în cameră sau pe cardul SDXC, SDHC sau SD, cu condiţia ca pe cardul de memorie să existe suficient spaţiu pentru realizarea acestei operaţiuni. Datele se vor alipi automat la salvarea înregistrării pe un DVD utilizând în acest scop un PC sau DVD burner (la copier un video 50p este convertit în format 50i).
TM700 poate stoca numai în memoria internă de 32GB 13 ore şi 40 de minute de înregistrare în modul HE.
SD700 – înregistrare pe SD
Modelul SD700, graţie faptului că nu este echipat cu un sistem intern de stocare, este foarte rezistent la şocuri. Înregistrează numai pe un card de memorie extern de format SDXC, SDHC sau SD, iar funcţia VIERA Image Viewer încorporată permite vizionarea înregistrărilor direct pe televizorul Panasonic VIERA prin simpla inserare a cardului în slotul special al acestuia. Similar, înregistrările pot fi vizionate utilizând direct de pe card utilizând un Panasonic Blu-ray Disc™ Player.
Despre Panasonic
Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienti, afaceri şi cerinţe industriale. Compania ocupa locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.
Reprezentantul Panasonic pe piaţa locală este, din anul 1996, PANASONIC ROMANIA.
Mai multe informaţii despre Panasonic puteţi gasi la:
misto… articolul… pacat ca e facut de cei care nici nu stiu sa traduca specificatiile sau descrierile facute de producator
detaliaza te rog..ce nu ti-a placut?
Puterea costa, cel putin in cazul acestei camere video!
nu sunt ieftine, asta e clar.. 😀
cu ce programe se pot edita imaginile full hd 50p? pana acum, nu am gasit niciunul. nu exista program care sa importe si sa exporte imagini la rezolutia 1920×1080 50p.
incearca cu Alive HD Video Converter
Merge si cu Cyberlink PowerDirector 8 sau 9, After Efects si Premiere de la Adobe.
Pingback: Top Gadgets pe care mi(vi) le Doresc « imidoresc.ro