Vaio Evolutionary: noile game de portabile

Legat de micul concurs pe care l-am pus la cale ad-hoc saptamana trecuta, unii dintre voi au avut dreptate: Sony au lansat astazi noi colectii de laptopuri, cele mai importante fiind cele 4 serii – F, Z, Y si EB. Nici seria de netbook-uri – W-  nu a fost uitata, ea avand un nou procesor la dispozitie  dar si o carcasa alba, pe langa cea maro pe care o cunoasteti deja. Am luat parte la eveniment, asa ca va aduc si voua cateva noutati de acolo.

Gama Vaio lansata astazi reprezinta o noua etapa in evolutia portabilelor Sony, o parte bazata pe noi caracteristici tehnice care se invart in jurul noii generatii de procesoare Intel (i3, i5 si i7), cealalta bazata pe servicii pentru utilizatori prin intermediul unor aplicatii software proprietare cum ar fi Vaio Care si PMB (Picture Motion Browser).

Sa o luam incetisor, inginereste, pe rand.

Vaio Care este o aplicatie proprietara Sony, un fel de Trouble-shooter mai avansat, prin care un utilizator chiar neexperimentat dar cu minime cunostinte de engleza isi poate rezolva problemele pe care le are cu laptopul la un moment dat. Bineinteles, poate rezolva problemele care apar din cauza configurarii gresite a unui program sau driver. Nu le poate rezolva pe cele fizice. 😀 Acest program utilitar este accesat direct prin intermediul unui buton dedicat, Assist.

PMB-ul, program care venea de obicei la pachet cu o camera foto sau video Sony, acum este intr-o varianta upgradata disponibil si pe laptopurile Vaio. Cu ajutorul lui ne putem administra colectia de fotografii si videoclipuri, putem face rapid filmulete cu diverse teme din fotografii, putem edita fisierele multimedia foto-video, le putem converti. Are si o functie interesanta de recunoastere a unei anumite fete din toate fotografiile stocate, astfel ca daca vrem sa vedem toate fotografiile cu o anumita persoana le putem gasi foarte rapid.

Sa trecem acum si la “scule”.

Seria Z combina performantele legate de portabilitate, cum ar fi greutatea mica (1.4 Kg) si autonomia extinsa, cu o configuratie extrem de puternica bazata pe noul Intel i5, stocare RAID din doua SSD-uri de 64 GB si grafica dinamica (hibrida) bazata pe doua placi grafice – una Intel HD si una nVidia GT 330M. Si inca ceva nou: tastatura este luminata. Super, nu? Sa mai amintesc si de modemul 3G incorporat? Si de unitatea optica incorporata? “Made in Japan”, bineinteles.

Seria F, dedicata divertismentului High Definition, poate fi atat un cinematograf la purtator cat si studioul de prelucrare profesional de care ati avea nevoie. Pe langa configuratia dementiala pe care o puteti vedea si voi, amintesc unitatea blu-ray writer si de inca un amanunt semnificativ: cei de la Sony au specificat faptul ca vine la pachet cu software Adobe pentru prelucrare foto-video in varianta full, Photohop si Premiere. Cool!

Seria EB se distinge prin acel buton “Web” pe care il puteti vedea in fotografia de mai sus. Prin intermediul lui putem accesa un mic browser de web, Splash Lite, fara sa mai fie nevoie sa pornim calculatorul.

Seria Y este pozitionata undeva intre netbook-uri si laptopurile normale, atat ca performante cat si ca dimensiuni. O serie dedicata celor activi, in special, pe internet si care le poate asigura autonomia si portabilitatea de care ar avea nevoie. Transpuse in cifre, are o autonomie de pana in 9 ore si o greutate sub 1.8 kg.

Octav de la Smartpoint ne ajuta si cu o lista de preturi:

Seria F11Z1E – 6999 lei;

Seria F11M1E – 4499 Lei

Seria Y11S1E/S – 3499 lei

Seria W – 1899 lei

Seria Z11 – 8499 lei, disponibil din martie

Seria EB1M1E – 3299 lei;

Seria EB1S1E – 3499 lei

2 thoughts on “Vaio Evolutionary: noile game de portabile

  • February 16, 2010 at 2:51 pm
   Permalink

   cred ca in curand vor fi pe sonycenter.ro
   nu am aflat decat niste scoruri orientative…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *