o Telecomanda pentru HTPC-ul meu

Gata, am gasit inca o alternativa de telecomanda pentru micutul meu HTPC home made. Una la care am un mouse dar si o tastatura incorporata si care este si foarte mica. 😀 Dupa cum v-ati dat seama din imaginea de mai sus telecomanda este formata din combinatia iPhone-Logitech. Adica iPhone-ul este suportul pentru functiile tactile iar Logitech vine cu aplicatia Touch-Mouse care face legatura intre telefon si computer prin intermediul retelei Wi-Fi.

Cum am facut acest lucru? Pai, mai intai am descarcat aplicatia Logitech Touch Mouse prin intermediul iTunes de pe Apple Store, aplicatie care este Free. Apoi am sincronizat aplicatia de pe iTunes pe telefon.

Dupa care, am descarcat aplicatia server (Touch Mouse Server) de aici si am instalat-o pe computer.

Se lanseaza aplicatia pe iPhone, vede serverul si deja esti conectat la PC si poti sa il comanzi de la distanta. Poti sa faci toate miscarile pe care le-ai face cu un mouse, plus ca ai si o tastatura virtuala la dispozitie pentru accesarea internetului, ma rog, pentru a utiliza orice program la care am avea nevoie sa scriem ceva. Am simtit lipsa tastei Enter din peisaj dar ne putem descurca si fara ea.

Avem la dispozitie si cateva setari pentru un control cat mai bun al “telecomenzii”

Si nu puteam sa va las fara sa va fac un filmulet, nu? Asa ca, enjoy…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V7jXBrPOW5o]

2 thoughts on “o Telecomanda pentru HTPC-ul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *