Philips: Obsessed With Sound

Sistemele audio-video de top ale celor de la Philips se adreseaza in special celor care au placerea de a asculta o muzica de calitate, reala, cu sunet clar, de cristal, cum spun ei, acelor Obsedati de Sunet, de calitatea lui. Studiile  de piata au aratat ca cei mai pretentiosi la acest aspect sunt in general barbatii trecuti  de prima tinerete, care nu se sfiesc sa citeasca presa de specialitate in alegerea unui produs, care nu au probleme in utilizarea tehnologiei sofisticate, carora le place sa aiba sisteme audio formate din mai multe componente, fiecare cu rolul sau bine determinat si, nu in ultimul rand, care colectioneaza muzica si filme. Ce asteapta o astfel de persoana de la un sistem audio video? Am mai zis, un sunet clar, pur, autentic, asa cum l-a creat artistul in studio, cat mai aproape de original. Produsele Philips incearca sa ne ofere asa ceva. Si dupa cum le-am auzit eu cum suna, cel putin pe cele din clasa de top, cred ca si reusesc acest lucru.

Un alt deziderat al lor este de a crea produse care sa fie mai bune calitativ decat ale competitorilor, in aceeasi marja de preturi.

Gata, v-am introdus deja in atmosfera si in filozofia ce sta la baza produselor Philips. Hai sa si vorbim de cateva dintre ele. O sa scriu despre acestea pe rand, in cateva articole.

Sa incepem cu primele: sistemele MCi900 si MCD900 cu incinte acustice SoundSphere.

S-a dus vremea boxelor simple, dreptunghiulare, tip cutie, care trimit sunetul doar pe o singura directie. Dupa cum vedeti si voi, o boxa SoundSphere, il trimite pe mai multe directii, rezultatul fiind unul foarte placut pentru cei care apreciaza efectul spatial, de sunet de calitate care te inconjoara din toate partile, imersiv ar fi cuvantul tot mai la moda acum.

Pe langa faptul ca arata extraordinar de bine si ca toti ne-am dori sa avem un astfel de sistem in casele noastre, ambele au o putere de 100W RMS, au cd/dvd player si o carcasa din aluminiu. Diferenta o constituie posibilitatea de stocare pe un hdd de 160 GB, de streaming wireless si compatibilitate DLNA, caracteristici favorabile modelului MCi900. Mai sunt diferentiate si prin culoare aleasa, la i900 aceasta fiind neagra. Ambele au conector HDMI pentru redarea scalata la o calitate full HD a imaginii pe televizoarele LCD sau LED, au si conector USB si sunt compatibile cu formatul MP3.

V-am spus ca cei de la Philips ne si fac demonstratii cu echipamentele lor. Am si ascultat putina muzica pe un astfel de sistem. Se aude extraodinar. Da, sunetul pare un pic metalic, eu fiind un adept al incintelor acustice din lemn care ne pot oferi un sunet parca mai cald, dar calitatea lui este cu mult peste a altor sisteme pe care le-am ascultat. Cu mult peste. Toata lumea de acolo a ramas impresionata.

Vor fi lansate pe undeva prin luna Mai anul acesta, MCi900 la un pret de 999 Euro iar MCD900 parca la 799 Euro. Sper ca am retinut bine.

3 thoughts on “Philips: Obsessed With Sound

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *