Barcelona: La Boqueria

Pai dupa ce am terminat cu treburile oficiale pe aici pe la Barcelona, treburi despre care o sa va tot mai povestesc,  am ramas cu ceva timp liber. Doar cateva ore, intr-adevar, dar inestimabile pentru mine. Deci, dupa cum ati ghicit, am dat fuga si eu prin oras. Trebuie sa vad Barcelona..nu? Macar un pic.

Si ca orice roman adevarat si aterizat intr-un oras pe care nu l-a mai vazut, trebuia sa stiu cum este si piata lor. Ca de ale noastre sunt satul. Indrumat de nea’ Boe cum il alinta colegii si alaturi de partenerii de calatorie am descins in piata centrala din Barcelona, pe numele ei recunoscut peste mari si tari, La Boqueria.

Ce mi-au vazut ochii aici nici nu mai am puterea sa va povestesc. Hamoane’ ( adica Jamon draga)  care de care mai apetisante, chorizo-uri d’alea adevarate si alte salamuri la fel de iberice, feluri feluri de branzeturi, fructe “din copac” care de care mai exotice si mai colorate, fructe de mare de toate soiurile, caracatite, pesti si dihanii din mare pe care nu le-am mai vazut pana acum. O minunatie de piata.. Am plecat de acolo cu o foameee.. Am stins-o in prima patiserie intalnita in cale cu un sandvich cu jamon si cu rosii extraordinar de gustos.

Cateva imagini de acolo, pe urmatoarea pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *