ION + ION = 2 de ION sau IONOPTIMUS

nVidia anunta astazi a doua generatie de procesoare grafice ION, numita ION2, tehnologie care permite marirea performantelor atat pe partea de portabilitate cat si pe cea de procesare grafica a netbook-urilor sau nettop-urilor. Adica, cei de la nVidia, se lauda ca ar putea creste perfomantele grafice cu pana la 10x fata de cele ale unui netbook obisnuit iar autonomia unui astfel de echipament se va duce catre limita de 10 ore. Tare!

Ce aduce nou ION-ul 2? Aduce tehnologia Optimus, de care va aminteam acum ceva timp, una care stie sa faca automat switch-ul intre placa grafica nVidia si cea Intel, in functie de ce avem nevoie. Pentru Office sau Internet ne folosim de cea de la Intel iar pentru aplicatiile grafice, video HD, jocuri sau altele, intra automat in functiune cealalta, mai puternica, de la nVidia.

Pana in vara, vor aparea pe piata 30 de sisteme bazate pe aceasta tehnologie. Netbook-uri, nettop-uri, sisteme barebone sau chiar placi de baza. Aviz amatorilor! 😀

Primele vor fi netbook-urile Acer Aspire One 532G de 10 inchi si Asus-ul 1201PN de 12 inchi precum si nettop-ul Asus Eee Top 2010PNT sau all-in-one-ul Lenovo-ul C200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *