Panasonic: cel mai usor tablet pc

Panasonic au prezentat noul lor tablet-pc rezistent la toate (adica rugged), Toughbook C1, pe care il considera cel mai usor din lume la categoria din care face parte. La o greutate de numai 1.45 kg cu o singura baterie sau 1.67 kg cu 2 baterii are un ecran LED si tactil de 12.1 inchi cu o rezolutie de 1280 x 800 pixeli, un procesor Intel Core i5-520M vPro la 2.4GHz, hdd de 250 GB (sau de 320 GB) cu montaj antisoc, 2 GB de RAM minimi, wi-fi, bluetooth si modul 3G incorporat.

Este unul dintre primele laptouri care ofera suport multitouch atat prin actionarea cu degetul cat si cu un stylus, necesar pentru o mai buna acuratete sau pentru recunoasterea scrisului. De asemenea, producatorii spun ca ne poate oferi o autonomie de pana la 10 ore si ca bateriile pot fi inlocuite in timpul functionarii lui (“hot swappable”).

Poate rezista cu succes la o cadere accidentala de la 70 cm sau la contactul, tot accidental, cu lichidele, stropite sau varsate (pana la 200 cc) si poate rezista la presiunea exercitata de o greutate de 102 Kg.

Preturile vor incepe de pe la 2500 USD. Il asteptam si la noi cu nerabdare, mai spre toamna cred. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *