Panasonic: G2 si G10 oficial anuntate

Daca tot aparusera fotografii cu ele pe tot internetul, cei de la Panasonic au hotarat sa le lanseze si in mod oficial. Dragilor, avem inca doua camere micro 4/3 care se anunta extrem de interesante, G2 si G10, cu care Panasonic vor sa-i atraga pe cei care vor sa renunte la “sapuniere”. 😀

Lumix DMC-G2

Este prima camera cu obiective interschimbabile care are ecran LCD pivotant si tactil, cu Touch Control mai exact. Adica vom putea face autofocus pe un subiect doar apasand cu degetul pe ecranul tactil de 3 inchi. Ecranul se poate roti la 180 de grade in plan orizontal si la 270 in plan vertical.

Are un senzor Live MOS de 12.1 MP, unul care combina calitatea imaginii unui senzor CCD cu un consum redus, tipic unuia CMOS. Procesarea in timp real se bucura de aportul tehnologiei Venus Engine HD II. Bineinteles ca amatorii dornici de imagini uluitoare au la dispozitie modul iA (Intelligent Auto) dar nici cei care se mai pricep un pic sau cei creativi nu sunt lasati de izbeliste. Avem la dispozitie 7 presetari pentru efecte foto: Expresiv, Retro, Pur, Elegant, Alb-Negru, Arta si Silueta sau modul Custom pentru cei care doresc sa-si realizeze presetarile favorite.

Va fi la pachet cu un obiectiv Lumix G Vario 14-42mm/F3.5-5.6 ASPH/MEGA OIS, unul potrivit atat la fotografierea portretelor cat si a peisajelor.

Lumix DMC-G10

Destinata celor cu bugetele reduse, se lauda ca fiind cea mai usoara camera foto cu obiective interschimbabile si cu View Finder, din lume normal. Are acelasi senzor ca al suratei G2 si, ca si ea de altfel, poate inregistra videoclipuri HD la o rezolutie de 720p in format AVCHD Lite. Ecranul LCD este tot de 3 inchi, dar fix si cu o rezolutie mai mica.

Acelasi mod inteligent ne ajuta si pe noi, astia mai incepatori. Este format din mai multe controlere inteligente de fapt:

– Stabilizator optic de imagine MEGA OIS

– Intelligent ISO Control, care ajusteaza sensibilitatea ISO in cazul in care subiectul se misca

– Expunere Inteligenta, care ajusteaza partile prea luminoase sau prea inchise ale unei scene

– Alegerea Inteligenta a unei Scene, fiind detectata cea potrivita in functie de conditiile de fotografiere sau filmare: Portret, Portret Noaptea, Scene, Scene de Noapte, Close-up sau Apus.

Si ea, vine la pachet tot cu noul obiectiv 14-42mm.

Le asteptam cu nerabdare si la noi. Chiar sunt curios la ce pret va ajunge varianta de buget, G10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *