Canon HF R – camere video full HD entry-level

Canon aduce pe piata doua noi camere HD din seria Legria, HF R106 si HF R18.  Datorita greutatii mici dar si ergonomiei si simplitatii in utilizare, producatorii le dedica incepatorilor in domeniul video.

Calitatea inregistrarilor video este asigurata in primul rand de standardele ridicate ale tehnologiei de imagine Canon. Avem la dispozitie un procesor de imagine DIGIC DV III, un senzor CMOS HD, un zoom optic de 20x dar si functii digitale de ultima generatie cum ar fi:

– Modul Smart Auto, o functie potrivita incepatorilor sau celor care nu doresc sa-si complice existenta cu diverse setari;

– Intelligent Scene Detection cu detectarea a pana la 31 de scene potrivite;

– Face Detection care poate detecta pana la 35 de fete simultan;

– modul Pre REC, ce captureaza în mod inteligent cele trei secunde de dinaintea momentului in care se apasa pe butonul de inregistrare.

Ambele modele integreaza un nou utilitar pentru conversia filmarilor de la formatul HD la cel standard (HD-la-SD) si optiunea Easy Web Upload pentru a permite partajarea online. Personal, mi-as dori sa pot alege rezolutia pe care o vreau pentru conversie. Nu mi-as dori sa fie ceva automat, din 1080p in 720×480 de exemplu. Vom vedea… 😀

Diferenta dintre ele o constituie memoria flash incorporata. Astfel, Modelul LEGRIA HF R18 include un modul intern de 32GB, in timp ce LEGRIA HF R106 ofera o memorie de 8GB. Ambele au si un slot SDHC care poate gazdui carduri de pana la 32 GB.

Nicio vorba despre pret sau disponibilitatea in Romania.

One thought on “Canon HF R – camere video full HD entry-level

  • March 16, 2010 at 5:16 pm
    Permalink

    cand o sa apara probabil imi voi lua si eu una..imi place:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *