Floricele de Primavara

In sfarsit, primavara a inceput sa-si intre in drepturi. Pomii au inceput sa-si arate timid, una cate una, floricelele firave, albe, imaculate.  Nu am putut sa ratez momentul si, cu noul meu “harnasament” foto format din Nikon D5000 plus obiectiv Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR, am incercat sa suprind cateva imagini ale momentului. Stiu ca nu sunt cele mai tari scule ale momentului, de altfel nici nu mi-as putea permite altele mai scumpe, dar pentru mine reprezinta un important pas inainte.

Sper sa va placa. Neaparat trebuie sa cumpar un obiectiv de macro. 😀

6 thoughts on “Floricele de Primavara

 • April 5, 2010 at 9:12 am
  Permalink

  Obiectiv macro, sau daca vrei super macro, poti cumpara un obiectiv de 50mm cu f1.8 si un inel inversor.

  Pui doua obiective cap in cap, si iti rezulta un obiectiv super macro. Cu un 55-200 si cel de 50, puteam sa fac fotografii la fire de par 😀

  Iar ca si sfat, daca vrei neaparat obiective zoom (personal mie mi se par mult mai tari cele fara zoom) incearca ca zoom-ul sa nu fie mai mare de 3.Cu cat ai un zoom mai mare, cu atat exista mai multe elemente optice, iar odata cu asta, se pierde mai mult din imagine. Mai pe scurt, nu este atat de sharp, de obicei la capul maxim (105).

  Sper sa te ajute detaliile astea 🙂

  Reply
  • April 5, 2010 at 4:37 pm
   Permalink

   Si eu, tot citind pe internet, am aflat de obiectivele de 50mm si de 35 mm. Cand o sa am bani o sa-mi iau unul. Si un inel din ala inversor de care ziceai, ca tot am un obiectiv 55-200 😀 Am mai auzit ceva si de acele inele de extensie sau tuburi care ar fi bune pentru macro.
   Multumesc pentru idei. Sunt binevenite.

   Reply
   • April 6, 2010 at 10:22 am
    Permalink

    Cu tub de macro nu am experimentat, dar ideea suna cam asa. Daca departezi cu un astfel de inel obiectivul de catre senzor, vei putea focaliza mult mai aproape. Dar cat timp il vei avea montat, nu vei pierde posibilitatea de a focaliza catre infinit. Din cate stiu odata cu asta, obiectivul devine in totalitate manual, pentru ca vei pierde contactele pentru focalizare, asta in cazul in care nu or exista si tuburi mai scumpe care sa le transmita (nu sunt foarte sigur daca exista, eu intre timp m-am potolit cu macro).

    Un obiectiv 50 cu 1.8 merita. Cand o sa vezi ce poti face cu unul probabil o sa-ti treaca de macro la fel de repede cum mi-a trecut si mie 😀 si nici macar nu sunt scumpe, dar calitatea lor este deosebita.

    Reply
 • April 13, 2010 at 5:18 pm
  Permalink

  te invidiez sincer pentru upgrade. o sa te urmaresc si mai atent sa vad poze noi

  Reply
  • April 13, 2010 at 6:55 pm
   Permalink

   sarumana.. am profitat de oferta tip “rabla” de care am aflat de pe facebook…
   si eu sunt incantat, pacat ca inca nu am avut timp sa ma joc destul cu el.. recuperez eu cumva. 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *