3D by LG in Romania

Pregatiti-va sa purtati ochelari pentru placere, nu doar la nevoie. Pentru divertismentul vostru personal, pentru distractie. Si nu doar intr-o sala de cinema, ci in confortul propriului vostru camin. Da! Se pare ca producatorii de electronice vor sa ne aduca cat se poate de repede in casele noastre experienta 3D.

Au inceput chiar si la noi, in aceasta tarisoara saraca dar cu multi milionari pe kilometru patrat, lansarile de sisteme full 3D. Primul eveniment la care am luat parte (dupa ce am experimentat in propria sufragerie sistemul de la Samsung) a fost cel gazduit de LG in incinta unui magazin Altex, de unde il si puteti achizitiona de altfel. Ne-au prezentat un sistem 3D format dintr-un televizor LCD, LD 920, cu o diagonala a ecranului de 47 inchi si un player bluray 3D, BX580, plus ochelarii necesari.

Cele cateva minute de vizionare a materialelor demo m-au impresionat, mi-au placut. Se vedeau destul de bine iar efectele 3D erau perceptibile. Din pacate, si cei de la LG au recunoscut acest fapt, lipsa continutului 3D este o frana in extinderea rapida a acestui tip de divertisment, implicit in cresterea si accelerarea vanzarilor. Cele cateva titluri existente pe piata, nicidecum pe a noastra ci pe cea externa, nu vor convinge momentan prea multi posibili cumparatori sa achizitioneze un astfel de sistem. Totusi, LG-ul, se asteapta la vanzari de cateva sute de unitati pentru acest an.

Pentru cei care au nevoie acum de un sistem audio-video si care dispun de sume de cateva mii de euro, poate fi o solutie achizitionarea unuia de acest tip, asteptand apoi ca in decurs de maxim un an (zic eu) sa creasca numarul de titluri de filme.

Hai sa va mai spun cate ceva de televizorul LD920. Are un filtru polarizant pe suprafata ecranului care, in tandem cu ochelarii polarizanti, asigura imaginile dedicate fiecarui ochi pentru a crea efectul 3D. Mai are si conexiune USB 2.0, compatibila cu FAT si NTFS, prin care putem conecta unitati de stocare externa de pe care putem rula fisiere Jpg, MP3, DivX si DivX HD. Se pare ca “vede” si subtitrarile de care am avea nevoie la vizionarea unui film. Pretul lui va fi pe undeva pe la 2000 de Euro. La care mai adaugam pretul player-ului de 300 Euro.

Specificatiile tehnice mai complete, mai jos:

• Full HD 1080p

• TruMotion 200Hz

• Certificare ISF

• Picture Wizard II

• Grosime redusă si rama îngustă

• Gradaţia culorilor

• Boxe invizibile (10W + 10W)

• Clear Voice II

• USB 2.0 (DivX dHD, MP3, Jpeg)

• HDMI SIMPLINK

• Intelligent Sensor

• Smart Energy Saving Plus

▪ Ochelarii sunt inclusi in accesoriile televizorului

Playerul BX580 are urmatoarele specificatii:

▪ 3D Blu-ray playback

▪ HDMI versiune 1.4

▪ Tehnologie WIFI

▪ DLNA pentru a se putea realiza conexiunea cu reteaua locala

▪ HDD playback extern

▪ NetCast pentru a accesa YouTube, stirile meteo si imagini disponibile online

▪ Posibilitatea de a obtine mai multe informatii despre muzica preferata

▪ Conexiune USB – pentru a rula filme, muzica si alte tipuri de inregistrari video

Sper ca si celor trei “grei” ai internetului tech din Romania, Victor Kapra, Alex Vochin si Dan Dragomir, le-a placut experienta 3D oferita de catre cei de la LG, asa cum mi-a placut si mie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *