Panasonic: Lansare 3D in Romania

Panasonic au lansat astazi in Romania sistemul lor 3D. Primul eveniment major de lansare a unei tehnologii 3D la noi, acesta s-a desfasurat in clubul Bamboo, prezentatori fiind Lucian Mindruta si Alex Mina (PR Panasonic). Pe langa lungile “explicatii” tehnice cu care ne-a “plictisit” Alex, 😀 am avut parte si de doua momente “artistice”, unul dintre ele sustinut de catre Ana Maria Ferentz, de altfel prima artista de la noi care va avea un videoclip 3D.

La Eveniment a participat si presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, care, parca sa-mi faca mie in ciuda, ne-a spus ca deja a fost acordata o licenta 3D experimentala unei televiziuni autohtone. Oare cine o fi? Care va dati cu presupusul? Alex Mina ne-a mai spus ca, in curand, Panasonic va transmite in format 3D un eveniment sportiv major din Europa.

Se pare ca numai in acest an vor aparea cam 30 de filme 3D, asa ca nu vom mai duce lipsa de continut.

Din pacate nu am zabovit prea mult timp in fata televizorului (cu ochelarii pusi pe nas) pentru a vizualiza toate materialele 3D pe care cei de la Panasonic le prezentau. Toata lumea era curioasa sa vada “minunea” 3D asa ca, poate, o sa ma duc in showroom sa o vad si eu mai bine.  Totusi, cele cateva zeci de secunde de vizionare, m-au convins ca cei de la Panasonic le pun la dispozitie doritorilor un 3D de calitate.

Hai sa vorbim un pic si de preturi. Plasma Viera NeoPDP VT20 cu diagonala de 50 de inchi si capabila 3D va avea un pret de 9999 Lei iar playerul, care mi se pare un pic cam scump, va costa cam 2599 Lei.

O pereche de ochelari va costa cam 150 de Euro.

Printre detaliile tehnice ale plasmei Panasonic amintesc de rata de referesh de 600 Hz, contrastul nativ de 5.000.000:1 !!!!, de compatibilitatea DLNA sau de conexiunea la internet prin Viera Cast.

Alte cateva imagini de laeveniment, mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *