nVidia Fermi – The Wait is Over

Si, daca continuam, in aceeasi limba internationala, putem spune: “Fermi is here!”. Noile placi au fost lansate in cadrul unui eveniment oficial in Romania, unul la care nu puteam sa lipsesc. ­čśÇ Cei de la nVidia dedica noile GPU-uri in special gamerilor, carora le promit experiente vizuale superioare si le ureaza un calduros :” Crank That S#!T Up!“.

Dupa lungi taraganari si amanari ale lansarii oficiale, in sfarsit, cea mai puternica unitate de procesare vizuala cu un singur nucleu, nVidia GeForce GTX 480, a fost lansata astazi si la noi in tara. Aceasta a fost conceputa pentru a oferi cele mai bune performante in teselare (tesselling) pentru plaforma Microsoft DirectX 11. De asemenea, ne asigura un excelent suport la ora actuala pentru 3D Vision Surround, PhysX si “Ray-Tracing”.

3D Vision Surround se traduce prin capabilitatea redarii pe 3 monitoare simultan a unor imagini 3D, experienta de joc devenind in acest fel una imersiva, mult mai interesanta. Placa poate randa mai mult de 746 Mpixeli/secunda la rezolutie full HD 1080p, care s-ar traduce intr-o rezolutie de gaming de 5760×1080 pixeli. De asemenea, aplicatiile nVidia pot converti mai mult de 400 de jocuri in format stereoscopic 3D, fara a fi nevoie de patch-uri suplimentare.

Ray-Tracing inseamna ca o astfel de placa video are suport in timp real pentru randarea prin urmarirea razelor de lumina care se reflecta pe diverse materiale. Sa nu uitam si de efectele PhysX, prin care turbulentele, miscarea fluidelor sau fumul au o miscare aproape naturala.

Din 19 aprilie,┬á GeForce GTX480 va fi comercializata la preturi incepand cu 2399 Lei.┬á Vom avea la dispozitie si un model un pic mai ieftin, GTX470, la “numai” 1699 Lei.

Nu sunt un gamer inrait si, implicit, poate nu as cheltui o suma atat de mare pe o placa video. Sunt persoane care ar face-o si, acum, dupa ce am vazut cam de ce este capabila o astfel de placa, chiar ii aprob.

Totusi, daca as avea posibilitatile financiare, parca mi-as lua un astfel de monstru, sau chiar doua, pentru a-mi manufactura si eu acasa un sistem 3D asemanator celui pe care l-am vazut acolo. Nu stiu cat ar costa, numai cele doua placi video necesare ar duce la aproape 5000 de lei, dar 3D-ul Surround este demential. Exista si cateva jocuri compatibile, cum ar fi NFS Shift, Just Cause 2 sau Metro 2033. De altfel, o sa revin si cu cateva imagini video legate de acest 3D Vision Surround care m-a impresionat placut.

Alte cateva imagini de acolo, mai jos.

3 thoughts on “nVidia Fermi – The Wait is Over

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *