Misteriosul 1218 de la Asus

Un nou netbook se pare ca ne va incanta privirile si degetele (unora) anul acesta. Producatorul, nimeni altul decat inventatorul conceptului, Asus. Este vorba de misteriosul (dar totusi deja premiatul) EEE PC 1218 care si-a facut aparitia pe siteul asusdesign.com.

Ce imi place la el? Normal, aspectul. In sfarsit avem si la Asus o carcasa din aluminiu atat la exterior cat si la interior, adica in jurul tastaturii.  Urmeaza designul ultraslim, adica subtire, care il face usor de purtat si de manevrat. Din acelasi motiv, ne dam seama ca va avea si o greutate destul de mica.

Am remarcat si asezarea inedita a tuturor porturilor si conectorilor, pe laterala din spate. Nu am mai vazut o astfel de pozitionare a acestora inca de la primele generatii de notebookuri. S-a renuntat la aceasta arhitectura datorita accesului mai greoi la porturi.  Nu stiu daca este chiar alegerea optima. Inedita, da. Optima, nu cred.

Va avea un ecran de 12 inchi, fapt care reiese din numele lui – 1218. Mai multe amanunte inca nu stim. Alte caracteristici tehhnice inca nu au fost date publicitatii. Dar, am banuiala ca vom afla in curand. Oare tot ION? Sau Optimus? Sau chiar ION3?

Il asteptam cu nerabdare. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *