Sony NEX – Noile Camere Foto

Sony anunta astazi o noua generatie de camere compacte cu obiective interschimbabile, NEX5 si NEX3. Chiar daca s-au lasat putin asteptati pe aceasta nisa a pietei de camere foto, iata ca japonezii de la Sony ne ofera doua produse extrem de interesante. Noua montura a celor de la Sony se numeste E-Mount si, se pare ca, este un standard proprietar, diferit de cel Micro 4/3.

Noile camere Alpha sunt cele mai mici si mai usoare camere de acest tip din lume, au un senzor Exmor APS HD CMOS de 14.2 Megapixeli, un ecran LCD de 3 inchi, sensibilitate ISO intre 200 si 12800, compatibilitate SDHC si filmeaza in full HD (Nex5) la rezolutii de 1080i in format AVCHD. Extrem de interesante sunt functiile Sweep Panorama (care ne ajuta la crearea unei imagini foto panoramice de 23 Megapixeli doar printr-o simpla apasare a butonului declansator, urmata de o balansare a camerei de la stanga la dreapta sau de sus in jos) sau Auto HDR (functie care inregistreaza automat 3 fotografii cu diferite expuneri, combinate apoi de softul camerei pentru un rezultat final asemanator unei carti postale).

Avem la dispozitie obiective noi cum ar fi pancake-ul E 16mm F/2.8, unul care ocupa un spatiu redus fiind in acest fel usor de purtat, sau E-ul 18-55mm F 3.5-5.6 Zoom, un partener excelent pentru vacante, iar pentru paparazzi au si modelul E 18-200 F 3.5-6.3 Zoom (zoom optic 11x). De asemenea, exista un adaptor pentru montarea lentilelor de tip A.

Dupa cum ii stiu eu pe cei de la Sony, cred ca vor fi lansate in curand si in Romania. Cel putin asa sper.. 😀

One thought on “Sony NEX – Noile Camere Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *