Asus Bamboo U53J in da’ house

Pe taramurile noastre pe care cresc numai foioase si conifere si-a facut aparitia un alt arbore, adus din tari mai exotice si mai calde. Stati linistiti, nu vor fi plantate paduri din bambus. Si nici din alti arbori tropicali, daca se intreba careva. Dar… la cum cresc temperaturile pe aici, nu se stie niciodata. Hai sa nu divagam de la subiect.

Bambusul de care va spuneam si-a facut aparitia, intr-un mod mai tech, in componenta carcaselor noi serii de laptopuri de la Asus, Bamboo.  Pe langa aspectul deosebit cu o textura unica pe care il poate aduce un astfel de material, din cate imi aduc eu aminte de la lansarea oficiala, utilizarea lui are si influente ECO, adica scade utilizarea plasticului cu pana la 20 de procente. Dupa cum v-ati dat seama deja, un astfel de exemplar a aterizat si pe umilul meu birou din pal melaminat.

Ca tot veni vorba de aspect, ce pot sa va mai spun? Singurul cuvant care imi vine acum in minte este cel de “Opulenta”. Da, material natural exotic pe capac si in zona de reazem a palmelor, alaturi de o rama cromata si de aluminiul din zona tastaturii asta ne comunica: opulenta. Un cumul de materiale de lux, de calitate, alaturi de finisaje fara repros… Opulenta, cum am mai zis.

Nu este un echipament usor ci unul destul de masiv si care, la aspectul sau impunator, poate sta foarte bine numai intr-un birou cu mobila masiva din lemn natural, sobra, impunatoare. Daca nu aveti mobila familiara lui, din bambus, nu cred ca ar face nazuri la un lemn de tek sau la unul mai de-al nostru, de nuc sau de stejar. 😀

Opulenta, daca ii putem spune asa, poate fi regasita chiar si in configuratie sau specificatii. Avem la dispozitie un ecran de 15.6 inchi, procesor Core i7-620M la 2.67 GHz, 4 GB de RAM, HDD de 500 GB, sistem grafic cu nVidia Optimus alaturi de o placa nVidia GeForce 310M si o unitate optica Blu-Ray. Am remarcat si functia Express Gate prin care putem avea acces la un browser de internet sau la un player de muzica fara sa pornim sistemul de operare.

Deocamdata atat, revin cat de curand cu un review. Alte cateva imagini, mai jos.

Cum vi se pare? Asa, la o prima aruncatura de ochi. Astept opiniile si parerile voastre.

3 thoughts on “Asus Bamboo U53J in da’ house

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *