Canon SX210 IS – super compacta de vacanta

Modelul SX200 IS pe care l-am apreciat foarte tare anul trecut, cam in aceeasi perioada, a fost inlocuit in acest an de unul upgradat, SX210 IS.

Pe langa restilizarea inspirata care ii confera un aspect unic, chic, elegant chiar, are si caracteristici tehnice pe masura: obiectiv superangular de 28mm cu un mega zoom optic 14x, stabilizator optic, un senzor de 14.1 MPix, ecran LCD de 3 inchi si filmarea la rezolutii HD 720p.

Alte functii utile in vacantele noastre ar fi:

– Smart Auto + Scene Detection – detecteaza automat tipul de peisaj si permite selectarea setarilor optime din 22 de variabile disponibile;

– iContrast – optimizeaza gradarea luminozitatii dezvaluind zonele intunecate si prevenind supraexpunerea;

– Motion Detection – combate efectul de blur prim monitorizarea miscarilor camerei, ale subiectilor si luminozitatii, inainte de a face setarile optime;

– Face Detection – identifica pana la 35 de fete in fiecare cadru.

Maniacii setarilor manuale pot configura in voie setarile diafragmei, ale timpilor de expunere, sensibilitatii ISo. Daca tinem neaparat, chiar putem focaliza manual, pentru a crea diverse efecte mai mult sau mai putin artistice.

Avem si moduri noi de fotografiere gen Fish-Eye, sau Miniature, un efect din ce in ce mai raspandit care da impresia ca subiectii fotografiati sunt modele in miniatura. Filmarea in HD se face la o viteza de 30 cps cu sunet stereo.

Mai multe despre ea cat de curand. 😀

5 thoughts on “Canon SX210 IS – super compacta de vacanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *