Logitech ne tine companie pe Google TV

Google TV este noul tip de televiziune sau, mai exact spus, este viitorul televiziunii, este televiziunea asa cum o dorim noi in acest moment. Ne aduce in acelasi loc (pe acelasi ecran) tot ceea ce avem nevoie sa vedem – de la canalele TV, preplatite sau nu, pana la contentul variat din World Wide Web, inclusiv cel video. Fata de actualele solutii de Web TV, pe care diversii producatori le-au implementat deja, Google TV aduce totul intr-un singur loc, intr-o singura interfata, fara a mai fi nevoie de parcurgerea unor ecrane multiple.

Care este combinatia cu Logitech?… poate va intrebati voi. Logitech vor produce primul device compatibil, o cutiuta mica, numita “companion box”, adica un fel de cutie de companie care va integra noua platforma, pentru a “transmite” Google TV pe televizoarele HD existente pe piata, momentan pentru cele din SUA. Este primul pas facut pana vor fi lansate televizoare cu Google TV incorporat.

Aceasta va realiza legatura intre internet, televizor si sistemele noastre audio-video, totul fiind comandat prin intermediul tehnologiei telecomenzilor universale Harmony. Vom avea la dispozitie si un controller special cu tastatura compacta si touchpad, cred ca unul gen DiNovo Mini.

Alte accesorii compatibile ar fi o camera HDTV impreuna cu software-ul necesar pentru comunicarea video (Logitech Vid, de exemplu), precum si aplicatia necesara prin care putem transforma smartphone-ul nostru intr-un controller wireless, ceva de genul acesta.

So, cutiuta este un fel de receptor digital prin care vom putea accesa Google TV. Era si normal ca cei de la Logitech sa fie printre implementatorii de baza ai noului standard WEB-TV, in special datorita experientei lor in domeniul accesoriilor de care vom avea nevoie, pentru ca in aceasta noua era nu vom mai putea sta in fata televizorului fara o telecomanda-tastatura si o camera web.

Via BLogitech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *