Vaio P – vedeta acestei veri

Dintre toate cele prezentate de catre cei de la Sony la evenimentul din P-ta Constitutiei, cel mai tare si mai tare mi-a atras atentia Vaio-ul P, un ultraportabil finut, dragut, tocmai bun de purtat cu noi oriunde si oricand. Chiar si pe bicicleta…

In primul rand vreau sa atrag atentia asupra greutatii de numai 632 de grame, cu tot cu baterie!!!, si a grosimii de pana in 20 de mm, dimensiuni extrem de portabile, practic fiind un echipament care poate incapea fara probleme in buzunarul interior al unei geci. Si, pe langa dimensiunile de domnisoara, mai are si un design modern, nou, care atrage orice privire asupra lui. Mai colorat, mai portabil…

Urmeaza configuratia. Ati zice voi, ca intr-o carcasa asa de mica, nu ar trebui sa ne asteptam la cine stie ce. Va contrazic. Are si el cativa caluti putere, tocmai buni pentru o utilizare decenta in afara biroului. Si, pe langa caluti, are si cateva caracteristici tehnice demne de invidiat, unele chiar in premiera pentru laptopuri.

Sa o luam inginereste. Avem un ecran cu o diagonala de 8 inchi dar care poate afisa o rezolutie de 1600 x 768 pixeli. Oau!!!! Cam mare ati putea zice voi. Dar, avem la dispozitie un buton dedicat prin care putem mari caracterele de pe ecran la nevoie. Deci, se poate… Daca vrei, poti.. dupa cum zicea o reclama veche pe la noi… Miau.. ­čśÇ

Urmeaza procesorul Atom Z540, 2 GB de RAM, un SSD de 64 GB, placa grafica Intel MA500, Windows-ul 7 Home Premium si autonomia de pana la 5 ore. Ei? Inca nu v-am impresionat. Asteptati putin…

Are si modul 3G incorporat, asa ca avem conexiune la internet aproape oriunde. Continuam cu modulul GPS (tot incorporat), asa ca avem si orientare aproape oriunde. Si terminam cu accelerometrul care este sensibil la miscarile fizice. Simpla miscare a notebook-ului catre stanga sau dreapta este suficienta pentru a naviga printre fotografii sau printre paginile unui document PDF.

De asemenea, senzorul recunoaste momentul in care VAIO P este in pozitie verticala, rotind automat imaginea pentru o citire mai facila a documentelor si a paginilor de web. Butoanele suplimentare de mouse al notebook-ului sunt pozitionate special pentru navigarea in pozitie verticala ÔÇô precum un reader electronic.

Mi-a placut si dispunerea touchpad-ului, langa ecran practic, facilitand astfel utilizarea lui fara nevoia unui sprijin fizic, a unei mese, a unei banci, intelegeti voi. Putem lucra pe el destul de bine daca il tinem doar cu ambele maini.

Noua functie VAIO Location Search ofera posibilitatea de a vizualiza harti in timp real, fara a fi dependenta de un browser de internet.

Ce sa mai, un laptop ultraportabil, care are toate functiile de care am avea nevoie intr-un corp mic, usor de purtat si de manevrat. Un laptop perfect pentru calatoriile lungi. Un laptop prin care avem acces la tot ceea ce am avea nevoie in conditii de portabilitate maxima. Cu siguranta ca va fi vedeta acestei veri. Imi Doresc!

Pretul nu este nici prea mic dar nici prea mare, 3599 Lei.

O galerie foto, cu micutul fotografiat in aproape toate pozitiile, mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *