Program Pilot: Intra la Metrou cu Biletul Electronic de pe Mobil

Cand am fost in Austria, am vazut cum un domn oarecare a facut check-in-ul la avion printr-un “bilet”, cod de bare de fapt, afisat pe ecranul telefonului sau mobil. Mi-a placut foarte tare ideea.

Iata ca, si la noi, putem beneficia de o astfel de experienta tehnologizata. Orange, in parteneriat cu Metrorex, anunta un program pilot prin care clientii ambelor companii au acces in statiile de metrou prin intermediul unui astfel de bilet electronic. Biletul va fi solicitat printr-un mesaj scurt la un anumit numar, acesta fiind scanat ulterior la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot. Biletul va fi un cod de bare primit printr-un mesaj multimedia.

Pentru un bilet de calatorie trebuie trimis un SMS la 801 si veti plati un tarif de 0,36 euro, pentru doua calatorii la 802 si veti plati 0.63 Euro iar pentru 10, normal, la 810, pretul fiind de 1.83 Euro.

Statiile de metrou care participa sunt Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti, Piata Victoriei, Universitate si Timpuri Noi.10 thoughts on “Program Pilot: Intra la Metrou cu Biletul Electronic de pe Mobil

 • June 28, 2010 at 3:36 pm
  Permalink

  Ideea e foarte misto, ca te scoate din rahat atunci cand n-ai nici un fel de cash la tine (mie mi-sa intamplat). Daca acesta va functiona si o va implementa si vodafone, ar fi chiar o idee super. Interesant ar fi sa ajungem si in RATB sa mergem cu telefonul.

  Totus, stupid mi se pare si faptul ca s-a ales acum momentul incercarii. Ne cresc TVA-ul cu 5% si multe alte masuri… ar putea fi un factor care sa-i reduca din succes 😕

  Reply
  • June 28, 2010 at 4:29 pm
   Permalink

   depinde.. sunt destui “corporatisti” in Bucuresti care vor aprecia rapiditatea achizitiei unui astfel de bilet electronic. Presupun ca vor face si abonamente. Dar imi pun o intrebare: ce se va intampla cand se pierde mobilul?

   Reply
 • June 28, 2010 at 7:07 pm
  Permalink

  1,55 lei pt o calatorie, cam scumpa distractia, sincer (calculul meu presupune doar conversia EUR/Lei, preupun ca la factura Orange i se mai aplica si un TVA….sau?)

  Reply
  • June 28, 2010 at 9:10 pm
   Permalink

   pai nu este 2 lei o calatorie la Metrorex? Sau doua? Habar nu am 😀

   Reply
 • June 30, 2010 at 8:30 pm
  Permalink

  e doar o alternativa, insa e foarte bine venita! de ex. atunci cand ti-ai uitat portifelul sau nu ai cash la tine, asa ca e normal sa fie putin mai scumpa. in alta ordine de idei, totusi in Bucuresti sunt putini utilizatori de Orange, Vodafone este rege in Bucuresti si se pare ca Orange i-a ridicat mingea la fileu. Totusi, pana nu se introduce si posibilitatea cumpararii abonamentelor prin sms, metoda n-o sa aiba mult succes….si ca sa introduca abonament prin sms, ar trebui instalate dispozitive de scanare in fiecare statie…

  Reply
  • June 30, 2010 at 8:45 pm
   Permalink

   De unde stii ca Vodafone este rege in Bucuresti? Ai date exacte? Chiar ar fi interesant de aflat cati abonati au fiecare dintre cei 3 mari competitori in Bucuresti. Pe de alta parte, rezultatele financiare spun altceva: http://www.zf.ro/business-hi-tech/ce-afaceri-si-ce-profit-au-avut-in-2009-cei-mai-mari-operatori-de-telecom-6460998

   Deocamdata este un proiect pilot prin care vor sa verifice sistemul si sa vada eventualele probleme pe care le vor intampina. Sunt sigur ca il vor implementa in toate statiile de metrou, dupa care se vor duce si catre RATB. Si, cred ca vor vinde si abonamente.
   Dar, cred ca pretul unui bilet electronic ar trebui sa fie cel putin egal cu al unuia normal. Poate chiar mai mic pentru ca nu se mai consuma banii cu printarea unei cartele. Este o solutie ECO pana la urma. 😀

   Reply
 • June 30, 2010 at 9:10 pm
  Permalink

  n-am date exacte, m-am uitat in agenda mobilului: din 278 de contacte pe vodafone sunt 136 iar pe orange 35… revenind la biletul prin MMS, eu astept sa se implementeze asa ceva si pt calatoriile cu trenul. Sper ca Orange nu are exclusivitate la asa ceva si in curand vor putea si celalalte companii lansa serviciul asta, ca pana la urma, nu toti bucurestenii sunt pe orange!

  Reply
  • June 30, 2010 at 9:39 pm
   Permalink

   Ai dreptate.. Ar trebui sa fie implicate mai multe companii..

   PS. Daca e sa ne uitam in agenda, eu am 80% Orange.. Asa ca, nu cred ca agendele noastre personale sunt un etalon.. 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *