Canon P-150 – Scanner-ul ultraportabil

Utilitatea scannerelor nu cred ca poata fi contestata de vreunul dintre voi. Sunt echipamente fara de care nu mai putem functiona in cadrul unei firme. Fie ca sunt atasate unui multifunctional, fie ca sunt de tipul stand-alone, isi fac treaba pentru care au fost inventate: ne ajuta sa scanam documente pentru arhivarea lor in format electronic sau pentru trimiterea prin e-mail.

Echipamente in special de birou, ati putea spune. Care nu parasesc incaperea. Iata ca, cei de la Canon va contrazic si ne prezinta un micut, ultracompact, ultrausor scanner, tocmai bun pentru utilizare si in conditii de portabilitate.

Modelul P-150 are o greutate de numai 970 de grame, astfel ca poate fi purtat foarte usor in geanta sau rucsacul laptopului, alaturi de acesta. Si nu are nevoie de alimentare la reteaua de electricitate, fiindu-i de ajuns curentul care iese dintr-un port USB. Conditia este sa avem doua porturi USB libere la notebook.

Este o mica dracie care mi-a placut foarte tare. Pe langa faptul ca are o viteza maxima de lucru de 15 ppm si o rezolutie de pana la 600 dpi (viteza scazand in aceste conditii), poate scana fata-verso printr-o singura trecere, documentul fiind apoi aranjat de software-ul de scanare, imageFormula in acest caz.

Ca tot veni vorba de imageFormula, nu este deloc un software de lepadat. Are cateva functionalitati extrem de utile.

Dupa scanare, documentul poate fi orientat pe directia dorita sau, software-ul, poate aseza automat pagina in functie de orientarea textului.

Putem salva documentul in format PDF, JPG, BMP sau TIFF. Il putem trimite intr-un folder pe HDD sau atasat la un e-mail.

Cea mai importanta facilitate este cea de OCR-izare a documentelor scanate. Astfel, avem la dispozitie si posibilitatea de copiere a caracterelor text si, ulterior, introducerea lor in alte documente. Super tare, nu?

Overall, dupa ce am scanat cateva pagini cu ajutorul lui, unele chiar cu fotografii, am fost incantat de calitatea rezultatelor. Scanurile sunt clare, culorile sunt apropiate de ale originalelor iar functia de OCR-izare este destul de exacta. Asa ca, daca in business-ul in care activati aveti nevoie de un scanner mic, portabil si cu rezultate foarte bune, puteti apela cu incredere la acest model.

Il gasim la un pret aproximativ de 1000 Lei. Mai multe informatii despre el pe www.canon.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *