Samsung Galaxy S – Super Smartphone

Smartphone-urile nu mai sunt doar simple telefoane, ci puternice unelte multimedia care ne asigura accesul la ultimele informatii, la casutele postale electronice, la vastul univers al WWW-ului, la colectiile noastre digitale. Prin intermediul aplicatiilor si functiilor incorporate, beneficiem in permanenta de tot ceea ce inseamna universul nostru virtual. Accesam mai rapid, oriunde si oricand, informatiile de care avem nevoie, comunicam, interactionam, ne distram si, nu in ultimul rand, lucram, profesam.

Una dintre cele mai recente si impresionante aparitii, sustinuta si de o agresiva campanie de marketing chiar si in Romania (si in toate mediile de comunicare, TV, online si offline), si care acopera cam tot segmentul de facilitati pe care un smartphone la poate oferi la ora actuala este si modelul GT-I9000, comercial Galaxy S, al celor de la Samsung, bazat pe Android-ul 2.1. Pe langa iPhone 4, cred ca ca este cel mai discutat si apreciat smartphone cu ecran full tactil din ultima perioada.

De cand si-a facut aparitia in Romania, am vrut sa ma bucur putin de el, iar cei de la Orange au fost amabili si mi l-au oferit pentru aproape 1 luna de utilizare.

Caracteristici Tehnice

Tip: Full Touch

Tip Ecran: Super Amoled

Dimensiune Ecran: 4 inchi

Rezolutie: 800 x 400 pixeli

Camera Foto: 5 Megapixeli

Conectivitate: 3G, Bluetooth, Wi-Fi, GPS

Dimensiuni: 122.5 x 64.2 x 9.99 mm

Greutate: 124 grame

Memorie Interna: 8 GB

SO: Android 2.1

Valoare SAR: 0.238 W / Kg

Mai multe informatii puteti afla de pe pagina dedicata a Orange Romania.

Primele Impresii

Impresioneaza de cum il scoti din cutie. Are un aspect elegant, fin, stilat, cu linii fluide, o adevarata placere vizuala. Materialele si finisajele sunt de cea mai buna calitate, lasand de la primul contact impresia unui device premium.

Datorita grosimii de numai 9.9 mm si a greutatii de 124 de grame, este usor de manevrat si incape fara sa deranjeze intr-un buzunar stramt de pantalon.

Pe langa ecran, la baza lui, si-au mai gasit locul cele trei butoane pentru navigare, doua tactile – Return si Accesarea Meniului Suplimentar  si cel de Home, iar in partea superioara gasim difuzorul precum si camera frontala pentru apelurile video.

Spatele, innobilat de un model decorativ in puncte de culoare verzui-inchis si pe care troneaza in centru sigla ” with Google”, are destul loc pentru camera de 5 MP si pentru micutul grilaj al difuzorului.

Pe laterala stanga gasim cele doua butoane pentru ajustarea volumului.

Pe cea superioara descoperim  jack-ul de 3.5 mm pentru atasarea castilor precum si portul micro USB, care poate fi (in premiera) ascuns de o mica usita culisanta.

Pe laterala dreapta gasim doar butonul de blocare/deblocare al ecranului.

Recunosc ca, la o privire fugara si (poate) neatenta, seamana oarecum cu un iPhone. Asa au crezut diversi amici sau colegi de-ai mei, ei crezand ca am noul iPhone 4. Pe mine nu ma deranjeaza ca arata oarecum cu un produs Apple. Stiu ce poate face si imi este de ajuns.

Functionare si Utilizare

Nu va mai spun inca o data cat de incantat sunt, in general si in particular, de sistemul de operare al celor de la Google. Un SO orientat catre utilizarea facila, ergonomica, a echipamentelor mobile, care si-a facut treaba cu brio pe aproape orice telefon la care l-am intalnit. Corect, trebuie neaparat sa ai un abonament de date pentru a beneficia din plin de toate “bunatatile” pe care ti le pune la dispozitie. Fara internet, fara aplicatiile conectate la internet, fara retele sociale, am fi utilizat doar un simplu telefon, si atat.

Principalul sau atuu, punctul sau forte, este ecranul si tehnologia din spatele lui, Super Amoled. O tehnologie prin care cei de la Samsung au reusit sa integreze senzorii tactili in ecran, fata de celelalte in care acestia reprezinta un strat suplimentar. De aici a rezultat si subtirimea lui.

La cei 4 inchi ai diagonalei, putem spune ca este mare, generos, imens. Mai adaugam si o rezolutie, la fel de generoasa, de 800×480 pixeli, si avem un ecran care permite vizualizarea in conditii mai mult decat onorabile a paginilor de web mobile, a videoclipurilor de pe Youtube sau chiar a fotografiilor. Dar, nu numai marimea spune totul. Ci si dibacia. Nu? Afiseaza cele mai vibrante si colorate imagini si, este atat de luminos, incat il putem utiliza fara probleme de vizualizare chiar si in lumina puternica. Da, si in soarele puternic. Chiar ii putem regla intensitatea luminoasa in functie de mediul in care il utilizam.

In conditii de plaja, normal ca nu se va mai vedea la fel de bine ca la umbra. Dar, fata de alte telefoane, putem distinge fara efort cele afisate pe ecran.

Si inca ceva. Functiile sale tactile si accelerometrul sunt poate printre cele mai bune cu care am lucrat pana acum. La fel de bune ca la un iPhone 3G sau ca ale 3GS-ului. Nu am avut inca onoarea cu modelul cu numarul 4 al celor de la Apple, dar sper ca cei de la Orange nu ma vor lasa la ananghie. 😀

Nu am experimentat nici cel mai mic raspuns gresit al ecranului la utilizare, chiar si atunci cand tastam o adresa de web sau de e-mail cu tastatura plasata pe vertical. Accelerometrul raspunde exact si rapid, chiar si la rotirile succesive. Foarte interesanta este si tehnologia Swype, prin care putem scrie fara sa ridicam degetul de pe tastatura virtuala. Il deplasam (trasam) pe literele cuvantului iar software-ul aferent il “ghiceste” sau, daca nu a inteles exact, ne ofera alternative. Personal, prefer metoda clasica.

Este urmat de procesorul la 1GHz, inima si creierul sau, care il vor face sa raspunda rapid in orice aplicatie, fie ea dedicata retelelor sociale, browsarii pe internet sau chiar jocurilor. Am instalat Asphalt5, un joc cu masini, care functioneaza ireprosabil si de care pustiulica al meu este foarte incantat. Putem spune ca avem la dispozitie si o consola de jocuri, cu ecran mare, de calitate si cu un procesor care poate rula chiar si jocuri consumatoare de resurse importante.

Si, daca va place sa aveti colectia voastra digitala de muzica cu voi, aveti la dispozitie nu mai putin de 8GB de spatiu de stocare, plus un slot pentru carduri micro SDHC.

GPS.

Avem la dispozitie Harta Google, prin intermediul careia putem naviga si care a devenit un pic mai exacta, chiar si pe Romania. Pot spune ca GPS-ul m-a pozitionat exact si ca timpul de accesare al satelitilor nu a fost foarte lung.

Autonomia.

La un ecran asa de mare si la o luminozitate atat de eficienta, nu cred ca aveti prea multe pretentii de la autonomie. Totusi, cu conexiunile de date active permanent astfel incat clientii mei de Facebook si Twitter sa fie updatati non-stop, am avut la dispozitie aproape 36 de ore de utilizare. Daca sesiunile de date sunt inchise, limitandu-ne doar la convorbirile de voce, autonomie creste spre 4 zile. Dar, nu aceasta este scopul sau, asa ca o sa va recomand sa aveti tot timpul cu voi incarcatorul sau cablul de date micro USB.

Conectarea la PC

Pentru a putea realiza conexiunea intre memoria lui interna si laptopul meu, a trebuit sa downloadez un software proprietar – Samsung Kies, pe care il gasiti aici. PC-ul nu imi recunostea driverul doar la simpla conectare a cablului USB. Copierea fisierelor diverse de pe PC pe el se realizeaza destul de repede.

Multimedia.

Cum nu prea mai concepem sa plecam la drum fara muzica noastra preferata, si cum spatiul de stocare, destul de generos, ne-o permite, Galaxy-ul S poate fi si un adevarat player multimedia.

In Music Player, putem accesa muzica  atat prin intermediul listelor predefinite cat si rasfoind dupa albume sau dupa Artist. De asemenea, putem regla sound-ul  prin intermediul Egalizorului (Pop, Rock, Jazz,… ) sau putem adauga alte efecte de genul Wide, Concert Hall, Bass Enhacement. Alaturi de castile care vin la pachet, auditiile au o calitate peste medie, cu un sunet clar, destul de puternic. Am remarcat si calitatea difuzorului la auditiile muzicale.

Amintesc si de functia de Radio, una pe care multi dintre voi o apreciaza si o folosesc zi de zi in drumul catre serviciu sau inapoi catre casa.

De asemenea, poate reda si fisiere video de tipul MPEG4, H.263, H.264, WMV, RV, DivX si Xvid atat pe ecranul sau, cat si prin functionalitatea All Share, catre (si dinspre) device-urile care dispun de tehnologie DLNA. Cum nu am avut un dispozitiv Samsung compatibil, nu am testat aceasta interesanta facilitate. Fisierele video in 720p se vad excelent, ruleaza fluent, fara blocari. Si, chiar pot fi vizualizate la o calitate deosebita, cu imagini naturale, clare si culori vibrante.

Camera Foto.

Tot ce am avut de spus despre aceasta, teste foto si video, gasiti aici.

Utilitare, aplicatii

Cei de la Samsung ne-au pus la dispozitie nu mai putin de  7 desktopuri pe care ne putem aseza orice widget avem nevoie, util sau doar pentru distractie. De altfel, Android Market-ul are peste 15000 de aplicatii, unele dintre ele chiar interesante. Meniul de aplicatii poate fi frunzarit pe orizontala, ca la iPhone.

De remarcat este integrarea in lista de contacte si a adreselor de e-mail importate din contul Google dar si contactele de pe Twitter sau Facebook, astfel ca putem vizualiza status-urile lor direct de aici, totul intr-o singura agenda. Personal, nu mi se pare o idee foarte buna sa amestecam contactele telefonice cu cele de pe Facebook de exemplu. In primul rand ca utilizatorii de acolo sunt de alta natura, nu va trebui sa-i sunam poate niciodata pe unii dintre ei. Iar cei ale caror numere de telefon le avem, poate au alt user. Asa ca, agenda devine foarte stufoasa si cautarea unui  anumit numar de telefon, la nevoie, poate deveni o operatiune mai complicata decat este necesar. Noroc ca avem optiunea de afisare a contactelor cu nr de telefon.

Avem la dispozitie, bineinteles, principalele aplicatii marca Google: Google Maps, Google Search, Gmail dar putem beneficia si de aplicatii marca Samsung, care pot fi descarcate de pe pagina lor. Posesorii de televizoare Samsung cu functie Internet@TV au la dispozitie aplicatia TV QWERTY prin care pot transforma telefonul intr-o veritabila telecomanda pentru acesta, cu tastatura virtuala pentru navigarea facila pe internet. Pasionatii de istorie, cu siguranta isi vor descarca aplicatia This Day in History, pentru a fi la curent intotdeauna cu ce evenimente importante s-au petrecut intr-o anumita zi.

Cei care mai trebuie sa cititi si cate un document office, sa-i faceti minime editari, aveti la dispozitie aplicatia ThinkFree care este compatibila si cu fisierele Microsoft Word, Excel sau Powerpoint.

Pe langa aplicatiile pentru Twitter si Facebook, vitale pentru orice serios calator prin lumile virtuale ale retelelor sociale, am mai remarcat urmatoarele aplicatii:

– Daily Briefing, un agregator de stiri ale AP – Associated Press, cele  meteorologice ale AccuWeather.com si cele financiare ale Yahoo! Finance.

– Aldiko Ebook – o biblioteca virtuala prin intermediul careia putem descarca carti electronice, pe care le putem rasfoi si citi ulterior.

– Layar – singurul software pe care as fi vrut sa-l testez dar nu am avut cum. La ce face, ai nevoie sa fii cu el undeva, intr-o tara civilizata, cu acoperire si informatii pentru el.

– Un haios utilitar pentru scrierea de memo-uri, cu un impact vizual foarte reusit.

– Mini Diary – o aplicatie prin care putem tine un mic jurnal foto cu comentariile aferente.

– Write and Go, un mic notepad pe care ne notam gandurile pe care le putem transmite ulterior prin SMS, mail sau chiar pe conturile retelelor sociale.

Concluzii

Pro

– Ecranul luminos, de calitate

– Rezolutia excelenta

– Android-ul

– Functionarea  fara repros

– Memoria Interna

Contra

– Pretul

Samsung-ul Galaxy S este un super smartphone. Cu aceaste impresie am ramas eu dupa aproape o luna de utilizare. Acum, revenit la vechiul meu iPhone 3G, nu-mi mai gasesc linistea, acesta nu ma mai multumeste deloc. Imi Doresc ecranul Galaxy-ului, stralucitor, luminos, imi doresc curcubeul ala de culori. Imi Doresc sa pot viziona clipuri in HD si sa pot filma la aceleasi rezolutii.. Imi Doresc mai mult….

Poate fi gasit in reteaua Orange la preturi incepand cu 99 Euro, in functie de abonamentul ales.

Sau pe emag.ro la un pret de aproximativ 2000 de lei!

19 thoughts on “Samsung Galaxy S – Super Smartphone

  • August 24, 2010 at 8:57 pm
    Permalink

    Da, si eu imi doresc sa am bani ca sa imi iau un telefon din asta sau mai bine spus sa am destui bani incat daca imi iau un telefon ca asta sa nu mor de foame cateva luni .

    Reply
  • August 26, 2010 at 10:25 pm
    Permalink

    si totusi…Apple a fost si va fi intotdeuna cu un pas in fata tuturor. Galaxy este o copie dupa iPhone dar cu niste briz brizuri in plus probabil, iar in ce priveste multimea si diversitatea aplicatiilor, Apple nu are concurent. iar feeling-ul pe care il ai pe Iphone inca nu poate fi egalat de Galaxy.

    Reply
  • August 29, 2010 at 11:29 am
    Permalink

    Patetic, mai ales review-ul, seamana mai mult a reclama decat a review, in alta ordine de idei am butonat destul de mult SGS incat sa-mi fac o impresie, fratilor este o copie penibila dupa modelul de la apple, prin meniu se misca fara fluiditate, plasticul are aspect ieftin, filmeaza f f prost, in nici un caz la 30fps, undeva la 15, ceea ce il transforma intr-un telefon de duzina, singurul punct pozitiv al lui este intr-adevar displayul, dar bineinteles nu atat de bun ca al celor de la apple, bafta multa in continuare si la cat mai putine reviewuri in genunchi

    Reply
    • August 29, 2010 at 6:57 pm
      Permalink

      mie chiar mi-a placut telefonul asta.. si il consider cu mult peste apple.. 3G si 3GS.. folosesc unul zi de zi.. au si ele destule neajunsuri
      este opinia mea.. si nu este deloc un review facut pe “genunchi”
      nu cred ca daca il “butonezi” la vreun amic sau in vreun magazin ti-ai si format o opinie despre..
      dar.. este parerea ta si o respect.. nu trebuie sa avem toti aceleasi gusturi.
      eu l-as cumpara si maine daca as avea ocazia..

      Reply
    • September 24, 2010 at 7:10 pm
      Permalink

      Cred ca ai un iphone si esti mult prea atasat de el incat tu nu vezi diferentele majore zic eu, dintre cele doua telefoane cu plusuri catre SGS. Are cu 800 de mii de culori mai mult decat iphone-ul, un ecran mai mare..o camera cu 2 megapixeli mai performanta si f multe aplicatii ce il plaseaza cu o clasa-doua peste iphone. In plus, bateria tine mai mult iar calitatea sunetului cand asculti muzica (elementul pt care multi isi iau iphone), este cam aceeasi. Singurul minus, il consider carcasa de plastic…insa dc nu esti ultras sa-l iei pe stadioane, ori nu joci baschet cu el in buzunar…nu ai de ce sa-ti faci griji cum ca l-ai putea distruge usor..

      Reply
  • Pingback: Elucubratii

  • September 17, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    l-a butonat in hol la orange ! cunoaste multe de si-a dat seama ca filmeaza cu 15 fps.parci !

    Reply
  • September 21, 2010 at 5:13 pm
    Permalink

    Tocmai ce mi-am achizitionat un samsung galaxy s , este super tare telefonul. Inainte am avun un iphone 3GS pe care l-am folosit destul de mult timp. Sincer galaxy este cu mult ,foarte mult peste iphone 3GS in toate punctele de vedere. Cine l-a butonat numai in magazin si detine un iphone 3GS este normal sa il critiece. sincer eu sunt neutru ca nu ma plateste nici samsung nici appel. Dar este peste 3GS cu mult.
    Astept iphone 4 sa vedem ce stie….numai de bine

    Reply
  • Pingback: Samsung Apps: 10.000.000 de aplicatii descarcate in Europa «

  • October 15, 2010 at 9:49 pm
    Permalink

    Unul dintre cele mai bune si UTILE review-uri (+ video-ul) pe care le-am citit/vazut pentru acest telefon. Ai oferit cateva detalii foarte relevante. Multumesc!

    Imi permit totusi sa te rog daca poti oferi ceva info in ceea ce priveste sincronizarea contactelor si a calendarului Outlook cu telefonul? Si in mod general despre sincronizarea telefonului cu PC-ul, dincolo de problema cu driver-ul…

    Reproduce si format-urile clasice de video gen mpeg, avi? Sau e limitat la mp4 ca iPhone-urile?

    Sunt si aplicatii gratis in Android Market?

    Mutlumesc anticipat si un weekend placut!

    Reply
  • Pingback: Top Gadgets pe care mi(vi) le Doresc « imidoresc.ro

  • March 11, 2011 at 1:09 am
    Permalink

    pentru cine nu stie in Spania se dau pe contract cu 0 euro telefoane ca galacsy s,iphone4 sau nokiac7 doar cu o copie de buletin si o cartela cu numar de la alt operator ,nu tre sa fie ab. ,se pot face 2 contracte adica 2 tel. si nu le mai platesti nu iti fac nimic te ameninta vreo 3 luni si gata,toata lumea pe aici au facut asa,nu mai vb de romani care pleaca acasa…

    Reply
  • Pingback: » Samsung Galaxy S II – Mini-computer la purtator

  • November 24, 2011 at 12:21 pm
    Permalink

    Good day very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally?I am satisfied to seek out numerous useful information here in the publish, we want work out extra strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

    Reply
  • March 11, 2012 at 7:52 pm
    Permalink

    Eu am S PLUS care e cu adevarat SUPER, e ca un Apple la jumate de pret

    Reply
    • March 11, 2012 at 7:55 pm
      Permalink

      ai dreptate, de cand am scris eu articolul, Galaxy S a fost depasit de multe alte smartphone-uri

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *