Zilele Bucurestiului – vazute prin obiectivul unei compacte

Am trecut in seara asta si prin centrul istoric. Eram curios cam ce se intampla acum, de Zilele Bucurestiului. A fost frumos, strazile pline, animate, concerte, terase pline, muzica buna. Am descoperit chiar o formatie care mi-a placut. Este vorba de Provincialii pe care, spre rusinea mea, nu prea i-am ascultat. Promit sa recuperez.

Pai si, prin mica noastra plimbare, curmata brusc de pitic care se dadea tare obosit, nici macar o inghetata nefiind de ajuns pentru  revigorare, am fost insotiti pentru realizarea unor frumoase instantanee de o compacta. Da fratilor, o compacta. Si, sincer, nu mi-a parut rau deloc. Nu se poate compara cu un DLSR dar, a facut niste fotografii mai mult decat decente pentru categoria din care face parte. E drept, nu este una oarecare…

Camera foto pe care am purtat-o in buzunar este produsa de cei de la Panasonic si se numeste… sa bata tobele…. Lumix LX5. Are un super atu fata de alte compacte, obiectivul. Acesta are o deschidere maxima a diafragmei  –  f/2. Un obiectiv luminos care se poate dovedi extrem de util in momentele in care luminozitatea scenelor pe care le dorim suprinse cam lasa de dorit. Asa ca, seara, la concerte, la interior, daca aveti o mana ferma, puteti realiza instantanee deosebite cu ajutorul ei. Cateva exemple, nu tocmai artistice, mai jos, realizate prin intermediul functiei iA – Intelligent Auto. Revin cat de curand si cu filmari de la concerte.

2 thoughts on “Zilele Bucurestiului – vazute prin obiectivul unei compacte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *