Castile Philips O’Neill – Tested On Animals

Sunt momente sau locuri in care avem nevoie de o pereche de casti pentru ascultarea melodiilor preferate, a postului de radio favorit sau a vreunei carti audio. Poate, muzica, ne ajuta sa ne punem gandurile in ordine. Sau, poate lucram mai bine acompaniati de acorduri drage sufletului nostru. Pe strada, la birou, acasa, daca vrem sa ascultam ceva si nu dorim sa deranjam pe cei din jur, avem neaparata nevoie de o pereche de casti. Nu orice fel de casti ci unele in care muzica sa se auda foarte bine, clar, cu fidelitate. Personal, nu ascult in orice conditii. Daca nu se aude cat de cat ok, mai bine ma las pagubas. Renunt. De aceea, castile pe care le folosesc trebuie sa-mi asigure un sunet de calitate si sa nu ma deranjeze atunci cand le port.

De curand, am primit o pereche de casti de care m-am indragostit pur si simplu. Ma indragostesc repede, stiu :D. Este vorba de modelul nascut din colaborarea dintre Philips si O’Neill, TR55LX, din seria The Stretch, adica puternice si flexibile, un accesoriu audio care imi ofera ce am eu nevoie. Poate si un pic mai mult.

Am incercat o multime de casti in ultimul timp. In special pe cele mici, care intra in ureche (intraauriculare), de la o multime de producatori. Sincer, am o problema cu acest model: nu-mi stau bine in ureche. Oi avea eu “gaura” mai larga. 😀 Fac ce fac si imi cad pe rand, ba cea din stanga, urmata imediat, la cateva minute, de cealalta. Iti piere cheful de ascultat muzica. Si scotch, chiar daca unii mi l-au recomandat, nu am de gand sa-mi lipesc de urechi. 😀  Si, sincer sa fiu, nici un sunet prea amplu, cu bass adanc, nu prea iti ofera. Atata difuzor, atata sunet.

Asa ca, cu aceste mici incoveniente fizice, intru fara sa vreau in targetul castilor mari, serioase, care iti acopera in intregime urechea. Primul avantaj al acestui tip de casca: te izoleaza de zgomotul din mediul ambiant. Al doilea: au difuzoare incorporate mai mari, care pot reda un sunet mai clar, mai amplu, in care beneficiezi de un altfel de echilibru intre inalte si basi.

Modelul TR55LX este construit pentru cei care asculta muzica in conditii stresante pentru casti, prestand activitati care le-ar putea periclita integritatea. De aceea, trebuie sa asigure o prindere cat mai buna pe cap, pentru a nu ne parasi cand ne este lumea mai draga, dar sa fie si confortabile, sa nu le simtim atunci cand le purtam. Si, pot spune cu mana pe inima, ca ma simt excelent purtandu-le, se aseaza perfect pe capul meu chel si rotunjor, sunt avantajat aici, recunosc, si pot sa le utilizez ore intregi fara sa ma stanjeneasca in vreun fel. E adevarat, nu sunt eu un practicant de sporturi extreme dar, asta este, nu le poti avea pe toate. Nici voi. 😀

Al doilea lor atu este faptul ca izoleaza destul de bine fonic. In timp ce ascult muzica, nu se aude niciun zgomot din exterior, nu sunt deranjat deloc.  Si, cu muzica oprita, nu se percepe aproape deloc zgomotul facut de tastele laptopului, atunci cand redactez. So, o izolare fonica foarte buna.

Si, puteau ele sa fie izolate de izolate. Daca nu asigurau o calitate acceptabila a muzicii, nu ma lasam deloc impresionat. Nu sunt un exigent, recunosc. Dar, nici unul care sa accepte orice. Ma situez intotdeauna pe la mijloc, intre cei elevati si exigenti si cei carora nu le pasa. Aceste casti imi asigura acea calitate care, intr-adevar ma satisface. O calitate cu mult peste cea a castilor intraauriculare pe care le-am utilizat. Si peste altele din aceeasi categorie. Nu vreau sa dau nume cu ce tzepe mi-am luat de la magazine “serioase” si marci destul de cunoscute. Recunosc, nu le-am luat niciodata pe cele mai scumpe, nu mi-am permis. 🙁

Dupa cum spuneam, sunt casti flexibile dar rezistente, utile celor care practica sporturi de vara sau chiar de iarna. Sunt realizate din materiale rezistente la impact sau la temperaturi extreme, care isi pastreaza proprietatile fizice in orice conditii.

Si, nu in ultimul rand, imi plac posterele campaniei lor de marketing, cu acei sportivi pe care au testat castile: Tested on Animals.

Sper sa aflu cat de curand la ce pret si, mai ales, cand vor fi in Romania. 😀

5 thoughts on “Castile Philips O’Neill – Tested On Animals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *