Asus VX6 Lamborghini – un Diablo al netbook-urilor

Lamborghini, un nume cu rezonanta in lumea automobilistica. La fel ca si celalalt, concurentul, tot italian, nu-i dam numele acum si aici. Asus au vrut sa-si asocieze imaginea unor portabile cu aceasta vestita marca. La fel ca si ceilalti, concurentii lor,  nu le spunem numele acum si aici. Pana la urma, competitia nu poate fi decat spre beneficiul nostru, al celor care vor sa simta adrenalina, al celor care ar conduce o asemenea masina super-sport sau al celor care doar ar utiliza un portabil care poarta o sigla faimoasa.

Asus nu este la prima colaborare cu constructorul italian. Si nici nu va fi ultima. Insa, este la primul model de netbook Lamborghini, un mic bolid electronic care a parcat si in garajul pe care il port mereu in spate (rucsacul, oameni buni, rucsacul) pentru vreo doua saptamani. Testele de viteza au fost realizate atat in tara, pe circuite cu pal melaminat, dar si in strainatate, performantele lui fiind cu mult imbunatatite pe lemnul de esenta nobila al pistelor vest-europene.

Caracteristici tehnice

Ecran: 12.1 inchi; rezolutie de 1366×768 pixeli

Procesor: Intel D525 la 1.80 GHz

Memorie RAM: 1 GB

HDD: 250 de GB

Sistem Grafic:  Optimus: Intel GMA 3150 si Nvidia ION

Conectica: Ethernet Gigabit, Wi-Fi N

Conectori: 2 x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1 x HDMI

Dimensiuni: 297mm(W) x 204mm(D) x 39mm (H)

Greutate: 1.46 Kg

Primele Impresii

Are un aspect premium, modern, cu linii dinamice, taioase, tipice bolizilor Lamborghini, un adevarat Diablo al netbook-urilor am putea spune. Un sportiv de lux, cu finisaje si materiale de calitate. Aspectul este completat si de robustetea echipamentului in sine, cu plastice tari care nu flambeaza si balamale solide, rezistente. Incrustatiile mate din aluminiu ii sporesc nota de forta si masculinitate pe care trebuie sa o afiseze un exponent al clasei sale.

Pe laterala dreapta gasim conectorii pentru casti si microfon, cele doua vestite porturi USB 3.0 si cel Ethernet.

Pe cea stanga avem un port VGA, un HDMI out, unul USB 2.0 si un slot SD.

Functionare si Utilizare

Procesorul Intel Dual Core la 1.8 Ghz ii asigura o functionare corecta, cam in toate programele tipice de Office pe care le-am putea folosi. Browsingul pe internet, mesageria instant, word-ul sau excel-ul ii stau la degetul cel mic. La un asa aspect, la un asa nume cu rezonanta, bineinteles ca este si o puternica unealta multimedia. Alaturi de tehnologia Optimus cu placa grafica Nvidia, poate rula fara probleme, fara sa icneasca, fisiere video la rezolutii full HD. Este Fun sa-l privesti dar si Fun sa-l utilizezi.

Am un mic dubiu. Modelul de test a venit doar cu 1 GB de RAM. Am inteles ca este doar cel de test, versiunile comerciale avand o configuratie cu minim 2GB. Altfel, am putea zice ca avem un Lamborghini cu motor de 1600 cmc. 😀

De altfel, si Windows-ul 7 il apreciaza pe masura, oferindu-i meritoasa nota de 3.2. Pentru un netbook, este foarte bine, zic eu.

Dar, legat de configuratie, surprizele continua.  Speed.. Numele tau este Viteza… Asa parca zicea Fulger McQueen la inceputul filmului. Nu?

Transferul datelor pe acest mititel, se desfasoara la viteze ametitoare, demne de pista de la “Le Mans”. Recomand si un tuning la motor, cu o stocare pe SSD. Ce ziceti? Pana la tuning, defilam cu doua porturi USB 3.0, cu viteze de transfer teoretice de 10x mai mari decat ale batranului USB, cu Bluetooth 3.0 pentru o mai rapida comunicare cu telefoanele noastre inteligente si chiar Wi-Fi N. Ce sa mai, sute de caluti putere care alimenteaza viteze de transfer optime, necesare continutului multimedia HD.

Si, cand ne afisam cu aspiratorul de gagici prin cartier, trebuie sa ne zguduie si woofer-ul. Bum-Bum-Bum. Nu? Sa ne auda cine trebuie de la 2 kilometri departare. Pastrand proportiile, este cel mai dotat netbook de pe piata, cu un sistem audio cu difuzoare Ice Power, de la Bang&Olufsen, care ne incanta cu un sunet clar, destul de puternic pentru o camera mica si linistita.

Ecranul de 12.1 inchi afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli, comuna am putea zice pentru diagonala lui. As fi preferat, la aceasta serie, un buton special, Nitro, care sa o schimbe in una la 1600×900. 😀 In rest, este luminos si afiseaza culori naturale, vibrante, o incantare pentru lentilele voastre de contact. Fiind lucios, are tendinte puternic reflexive in mediile cu lumina puternica, naturala.

Tastatura, de tip chiclet, asigura conditiile optime pentru ca degetele voastre sa atinga suta in 4 secunde, fara sa faca vreun efort deosebit, confortabil.

Si, pentru un confort desavarsit, optim, anuntam ca, in sfarsit, avem la dispozitie doua butoane de touchpad care preiau comenzile fara sa le apasam tare. Sunt soft, ca pielea de caprioara. 😀

La un adevarat Lamborghini, o masina super sportiva, daca o turezi la adevarata putere, nu cred ca o tine rezervorul prea multi kilometri. Ei, aici situatia sta invers, la acest “eLamborghini” avand parte de o autonomie de aproape 4 ore cu Wi-Fi-ul activat.

Si, pentru a prinde viteze cat mai mari, a se citi pentru a fi purtat si manevrat foarte usor, are o greutate de numai 1.46 Kg. Mai puteau lucra un pic la silueta as zice, adica la grosime. 😀

Concluzii

Pro

– Aspectul, designul

– Sistemul Grafic Optimus

– USB 3.0, Bluetooth 3.0

– Primul Touchpad de calitate la netbook-urile Asus

Contra

– Pretul

Asus-ul VX6 Lamborghini este o prezenta extrem de atragatoare in lumea netbook-urilor, atat prin aspect cat si prin puterea de procesare grafica de care dispune. Din octombrie va fi prezent si in Romania la un pret orientativ de 2999 Lei.

3 thoughts on “Asus VX6 Lamborghini – un Diablo al netbook-urilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *