Panasonic LX5: ai obiectiv, ai parte, n-ai obiectiv, n-ai….

V-am spus ca sunt tare incantat de compacta asta. Nu? Chiar in postul precedent. ­čśÇ

Vreau sa va demonstrez si voua cam ce poate face un obiectiv cu o deschidere a diafragmei de F/2. Chiar si la o compacta. Subliniez, COMPACTA! Nu DSLR, nu obiective sofisticate.

Deschiderea maxima F/2 ne comunica doua lucruri importante:

1. Avem un obiectiv luminos. Are nevoie de mai putina lumina decat unul cu F/5.6 (de exemplu) pentru a realiza fotografii reusite. Putem face fotografii excelente, in general subiectilor sau scenelor care nu sunt in miscare, chiar fara a utiliza flash-ul aparatului, numai cu lumina artificiala a unui bec.

2. Cu un astfel de obiectiv, putem obtine un frumos efect de blur. Adica, subiectul sau punctul central al fotografiei va aparea clar, focalizat, pe cand tot ceea ce se afla in spatele sau in fata lui, va fi estompat, incetosat, tulbure. Atentia este indreptata automat catre zona clara a fotografiei.

Asa ca, pe masa din bucatarie, am facut o mica punere in scena cu cativa dintre mititeii decorativi care locuiesc prin zona. Sper sa va placa micii mei asistenti, fotografiile fiind la dispozitia voastra pe urmatoarea pagina.

One thought on “Panasonic LX5: ai obiectiv, ai parte, n-ai obiectiv, n-ai….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *