Samsung HMX-Q10 – O camera video foarte usor de utilizat

In cadrul CES 2011, cei de la Samsung vor lansa o noua camera video numita HMX-Q10. Este un camcorder compact full HD care incorporeaza cele mai recente inovatii Samsung in domeniu.Oarecum, designul ei rotunjor se inscrie in trendul pe care l-au adoptat cei de la Samsung.

Dupa cum spun producatorii, principalul ei atuu il reprezinta utilizarea extrem de facila, fiind proiectata in asa fel incat filmarea unei scene sa nu fie deloc complicata. Ci, din contra, sa avem acces intuitiv si rapid la comenzi iar manevrarea camerei sa fie cat mai comoda.

Principalele functii pe care pun accentul cei de la Samsung sunt Switch Grip si Easy Operation. Functia Switch Grip, in cooperare cu un senzor magnetic G incorporat, indiferent de pozitia in care este tinut camcorderul, ajusteaza pozitia ecranului LCD, oferindu-i astfel utilizatorului posibilitatea de a vedea si controla ceea ce inregistreaza din orice unghi. Cealalta, Easy Operation, ii ajuta pe utilizatori sa controleze foarte simplu toate presetarile sau comenzile camerei direct de pe ecranul LCD. Oficialii Samsung spun ca meniul este atat de intuitiv si de simplu de utilizat incat face inutila consultarea manualului de utilizare. Ce sa mai, o camera video care aproape ca filmeaza singura, noi trebuie doar sa stabilim cand si ce filmam si, normal, daca nu va este prea greu, s-o tinem in mana. ­čśÇ

HMX-Q10 filmeaza la rezolutii full HD de 1920×1080/60i, are un senzor BSI CMOS de 5 megapixeli care inregistreaza cu o sensibilitate dubla fata de senzorii CMOS standard (se traduce in filmarea in conditii de luminozitate slaba, plus reducerea zgomotului la filmarea in aceleasi conditii) si include un sistem OIS Duo care compenseaza tremuratul mainii. De asemenea, poate capta imagini statice la o rezolutie de 4.9 megapixeli.

Nu ii lipseste o versiune imbunatatita a functiei Smart Auto, ce analizeaza elementele cheie din compozitia unui cadru (precum luminozitatea, miscarea, culoarea si subiectul) iar apoi selecteaza parametrii potriviti pentru a produce cele mai bune rezultate. Dispune si de tehnologie Record Pause care permite utilizatorului sa faca pauze in timpul filmarilor.

Va puteti satisface micile capricii de cameraman deghizat trecand in controlul manual “Easy Manual Mode” unde aveti acces la setarea balansului de alb, a valorilor expunerii, iluminarii din spate sau cronometrului.

Deocamdata doar atat. Mai stim doar ca va avea un pret extrem de atractiv.

UPDATE: Inca cateva detalii:

– zoom optic 10x

– suport SDHC

– un pret de aproximativ 300 USD, fiind disponibila in SUA din luna februarie.

One thought on “Samsung HMX-Q10 – O camera video foarte usor de utilizat

  • June 16, 2011 at 7:43 am
    Permalink

    Tentand, dar la noi inca sunt scumpe (undeva la 1200 de lei), in conditiile in care pe amazon se gasesc cu 199$ (sub 600 de lei). Oricum, merita camera. Filmeaza superb.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *