CES 2011: Azi noapte a nins cu tablete ASUS

In conferinta de presa care a avut loc azi noapte pe undeva intre 0 a.m – 1 a.m. ora Romaniei, cei de la Asus au dezvaluit principalele produse pe care se vor focusa anul acesta. Dupa cum stiam de ceva timp, despre tablete este vorba. Compania asiatica ne-a arat 4 serii de tablete, cu tastatura fizica sau fara, pe Android Honeycomb sau Windows 7, ce sa mai – pentru toate nevoile sau gusturile. Nu cred ca au lasat vreo nisa libera pe piata tabletelor, adresandu-se oricarui posibil nemultumit. Te plangi ca nu ai tastatura fizica? Ia de aici. Vrei Android de ultima generatie?  Poftim. Cum? Ai vrea o tableta cu Windows 7? Are baiatu’.

Cele patru serii de care aminteam mai inainte sunt: MeMO, Slate, Transformer si Slider. Dupa cum v-ati obisnuit poate cu stilul meu, hai sa le facem cate o mica prezentare fiecareia in parte.

EEE Pad MeMO are un ecran de 7 inchi, procesor Qualcomm Snapdragon, doua camere video, poate rula continut  video HD  in 1080p, totul pe un Android Honeycomb. Va putea fi actionata prin intermediul unui stylus. De asemenea, poate avea si functie de telefon daca cumparam separat un accesoriu bluetooth. Va avea un pret de pornire de 499 USD.

EEE Slate EP121 este tableta care mi-a placut cel mai tare pentru ca are Windows 7. Parerea mea este ca un SO complet ar fi mai eficient pentru nevoile mele, in cazul in care as vrea sa-mi cumpar un astfel de device. Are o configuratie tehnica demna de un laptop puternic. Amintesc de ecranul de 12.1-inchi cu o rezolutie de 1280×800 pixeli, de procesorul Core i5-470UM, stocarea pe SSD de 64GB, de cei 4GB de RAM si, normal, de Windows-ul 7 Home Premium. Ecranul este tot de tipul IPS, actionabil prin intermediul unui stylus de origine Wacom. Va avea un pret orientativ de 1000 USD.

Urmeaza cele doua tablete care au atasate tastaturi fizice.

Prima este modelul Transformer al carei tastaturi fizice poate fi detasata, aceasta functionand ca un docking. Are Android Honeycomb, un ecran IPS de 10.1 inchi si o rezolutie de 1280×800 pixeli, un procesor de doua ori mai puternic decat al iPad-ului – NVIDIA Tegra 2 dual-core si o grosime de numai 0.51 inchi (mai subtire decat iPad-ul). Dock-ul are si el baterie integrata, crescand autonomia intregului echipament la aproape 16 ore.

A doua este modelul slider (cea din stanga) a carei tastatura fizica este culisanta. Si ea are cam aceleasi specificatii ca modelul Transformer: Android Honeycomb, ecran IPS de 10.1 inchi, doua camere video (una de 1.2 MPix si una de 5 MPix), Wireless N si Tegra 2.

Transformer va avea preturi intre 399 si 699 USD iar Slider-ul intre 499 si 799 USD.

Misto tablete, nu? Oare cand vor fi disponibile si in Romania? Ferry, ai cuvantul. 😀

 

 

0 thoughts on “CES 2011: Azi noapte a nins cu tablete ASUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *