CES 2011: Samsung Smart TV detaliat

Cei de la Samsung au sustinut a doua conferinta de presa la CES, de data asta dedicata in special smart tv-urilor si vietii digitale. Ei considera ca televizorul va deveni cel mai important echipament electronic din casele noastre. Televizoarele sunt acum pregatite sa redea o varietate mai larga de continut, industria este pregatita. Si, ca si in alte ramuri ale industriei de electronice si telecomunicatii, vor sa devina lider pe aceasta nisa, la vanzarile de smart tv-uri si, implicit, la livrarea serviciilor integrate si a continutului.

Functiile principale ale televizoarelor inteligente Samsung, reunite in Smart HUB, sunt:

Search All, functie care inlesneste cautarea continutului dorit, atat pe televizor dar si pe alte dispozitive media de stocare conectate cu certificare DLNA, calculatoare in retea si dispozitive mobile, plus in servicii de Internet si video on demand.

Your Video, functie ce ofera recomandari in functie de istoricul vizualizarilor.

Browser de Internet – nu mai trebuie sa explicam, ramane doar intrebarea daca este unul complet. Vom vedea. Se pare ca da.

Samsung Apps –  aplicatii gratuite si contra cost pentru accesarea domeniilor de interes precum sport, divertisment, informatii, jocuri sau retele sociale, totul gazduit intr-un Market.

De asemenea, ei declara faptul vor dezvolta o platforma de tip cloud pentru  carti, share si jocuri.

Totul va fi in Cloud, dupa cum spun ei. Totul se va baza pe servicii. Si, cred ca au dreptate. In acest moment isi indreapta eforturile catre incheierea unor parteneriate cu furnizorii de continut video la cerere si cu “cablistii”. Chiar s-a adus putin vorba de Google si Adobe.

De Google stiam dar Adobe ca partener pe televizoare inteligente este o semi-supriza, ca oricum Flash-ul pentru browser sau Air-ul tot ei ar trebui sa-l dezvolte. CEO-ul Adobe Systems, Shantanu Narayen, prezent si el la eveniment,  a spus ca Samsung este primul producator care se implica in dezvoltarea unor aplicatii cu Adobe Air pentru vizualizarea informatiei pe ecrane multiple. De asemenea, a anuntat ca televizoarele Samsung vor avea suport Flash, un must-have pentru oricine vrea sa ruleze continut web-based.

CEO-ul Comcast, Brian Roberts, si CEO-ul Time Warner Cable, Glenn Britt, au fost prezenti la conferinta. Brian Roberts a declarat ca Samsung Smart TV va fi revolutionar pe aceasta piata. Prin parteneriatul intre Time Warner si Samsung, in SUA, Samsung-ul Smart TV va furniza toata gama de continut TWC over IP. Pentru ca, las in enleza ca suna mai bine: “Consumers want to watch, what they want to watch, period.”

Dupa cum era de asteptat, televizoarele vor comunica si cu Galaxy-ul TAB, acesta functionand ca o telecomanda inteligenta pentru televizor. A fost prezentata aplicatia Xfinity TV care “transforma” tableta intr-un ghid tv, player video, telecomanda, in curand si cu facilitati de comunicare sociala. De asemenea, emisiunile TV vor putea fi urmarite si pe tableta, cum era normal.

A fost anuntata si aplicatia Hulu Plus care va fi disponibila pe Android, implicit pe Galaxy S.

Se pare ca cei de la Samsung si-au pregatit bine temele pentru lectia Smart TV. Fac parteneriate strategice si lucreaza pentru asigurarea unei experiente smart cat mai complete. Dupa cum mai spun ei, un televizor nu devine Smart doar pentru ca este conectat la internet. Trebuie sa asigure servicii integrate, trebuie sa asigure liantul intre continutul web si cel TV pentru un “mariaj” cat mai perfect. Pana la urma, tot la Google TV vom ajunge. 😀

Foto si informatii via Engadget.

 

0 thoughts on “CES 2011: Samsung Smart TV detaliat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *