Smart TV by LG

Va spuneam acum vreo doua zile de noua gama de televizoare inteligente pe care cei de la LG le prezinta la CES. Am remarcat atunci doar cateva caracteristici generale. Iata ca, astazi, pe blogul LG Romania gasim informatii mai detaliate despre ce inseamna aceasta functie SMART la LG. O sa spicuiesc si eu ideile principale.

Platforma SMART LG va oferi acces rapid la filme, aplicatii customizabile, continut video precum si  posibilitatea de navigare pe internet printr-o interfata usor de utilizat. Dupa cum am mai zis, meniul Smart LG va avea doar 4 sectiuni principale – Live TV, Continut Premium, Aplicatii TV si Launch Bar.

Selectarea si parcurgerea sectiunilor meniului se va face cu telecomanda Magic Remote, controland practic televizorul prin gesturi. De asemenea, se pare ca vor si aplicatii de control pentru smartphone-urile cu Android, in acestea avand la dispozitie si tastatura qwerty. Banuiesc, ca si la ceilalti producatori, ca vom putea comanda si prin intermediul unei tablete, de la LG bineinteles.

Optiunile disponibile (in principal in tarile mai avansate economic) pentru Smart TV ar fi urmatoarele:

  • VUDU, CinemaNow, Amazon Video, Hulu Plus – servicii video on demand
  • Netflix – serviciu de streaming;
  • YouTube
  • NHL Gamecenter – pentru pasionatii de hochey
  • NBA Game Live – transmisii live, statistici, scoruri si programul jocurilor din NBA.
  • MLB.TV – Streaming pentru toate jocurile HD la calitate si ofera statistici.

Din pacate, 99% din optiunile enumerate mai sus nu vor fi disponibile prea curand in Romania. In schimb, s-ar putea sa avem acces la magazinul de aplicatii care include deja cateva sute. Deloc de neglijat este si faptul ca are chiar si un browser de internet pentru a nu mai fi nevoie sa pornim laptopul ca sa citim ultimele stiri sau blogurile favorite.

De asemenea, prin functia LG Smart Share putem face streaming wireless de pe PC-ul sau laptopul propriu.

Platforma Smart TV de la LG se regaseste in noile televizoare LED, LCD si HDTV precum: LK530, LV3700, LV5500, LW5600, LW6500, LW7700, LW9500, LW9700, PZ750 si PZ950. De asemenea, platforma Smart TV este disponibila si pentru o serie de playere Blu-ray si home theatere LG precum modelele BD650, BD670, BD690, LH336, LHB536 si LHB976.

Daca vreti functie de Smart TV pe televizorul vostru cumparat acum cateva luni, LG a introdus Smart TV Media box, o cutiuta care ofera aceleasi functii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *