Panasonic: Noua generatie de camere video cu 3MOS

Una dintre camerele video full HD pe care le-am utilizat cu mare placere anul trecut a fost modelul HDC-TM700, filmarile realizate cu aceasta impresionand si pe colegii profesionisti in domeniul video. Anul acesta, dupa cum ne-au obisnuit, cei de la Panasonic au upgradat modelul TM700 la TM900, cum de altfel au facut cu toata seria de camere cu senzor 3MOS. Pe langa TM900, ne mai prezinta si modelele HS900, SD900 si SD800, camere care pot inregistra la rezolutii 1.080/50p (full-HD, 1.920 x 1.080, 50 progressive recording) la o rata de 28-Mbps. De asemenea, toate aceste camere pot filma in 3D. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti pentru aceasta este sa atasati la camera obiectivul special 3D Conversion Lens, compatibil cu toate 4.

Diferenta dintre ele, din cate stiu eu, este tipul de stocare pe care se face filmarea: HS este o camera cu HDD, TM-ul cu un flash de 32 GB iar SD-ul inregistreaza doar pe carduri SD/SDHC/SDXC.

Dupa cum se lauda japonezii, sistemul 3MOS incorporat in acestea are aceeasi calitate ca si cel utilizat la camerele video profesionale. Senzorul de imagine 3MOS lucreaza pe principiul separarii luminii primite prin obiectiv in 3 culori primare – rosu, verde si albastru – procesand fiecare culoare independent. Aceasta tehnologie imprima imaginilor inregistrate o coloristica mai buna decat daca ar fi fost inregistrate cu aparate din generatiile anterioare, precum si detalii si nuante mai fin redate decat in cazul procesarii cu alti senzori de imagine.

Obiectivul Leica Dicomar F1.5 utilizat are un diametru mare de 46 mm, capabilitatile sale superangulare facandu-l ideal in numeroase situatii, de la portrete statice si fotografii de grup in spatii inchise pana la filmari de peisaje.

O noutate este reprezentata si de Ttehnologia Crystal Engine PRO, una capabila sa proceseze instantaneu un volum mare de date pentru obtinerea unor imagini Full-HD extrem de clare, cu detalii precise. Aceasta tehnologie creste sensibilitatea si reduce zgomotul de frecventa joasa, astfel incat sunt obtinute imagini cu un zgomot minim chiar si cand filmarea se produce in conditii de luminozitate scazuta.

Mai vreti inca o noutate? Noul stabilizator de imagine HYBRID O.I.S., optic si electric. Noua tehnologie permite nu doar să detecteze ai sa reduca efectele de blurare a imaginii generate de miscarea mainii, din incheietura, in plan vertical si orizontal, dar si orice blurare mai subtila ce intervine atunci cand tot bratul utilizatorului se mişca, orizontal sau vertical.

Si, asa, pentru final, va mai spun ca modelule TM/HS/SD900 au un ecran LCD de 3.5 inchi! Cel mai mare de pana acum la o camera video. Si, mai este si tactil!
Nu va mai spun decat ca le astept cat mai curand si in Romania.

One thought on “Panasonic: Noua generatie de camere video cu 3MOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *