Tableta Asus EP121 – video si cateva opinii

Tableta EP121 a celor de la Asus a inceput sa-si faca simtita prezenta tot mai mult pe internet. Si, are si de ce, parerea mea. In primul rand ca este o tableta cu Windows, astfel ca putem avea compatibilitate totala cu aplicatiile pe care le utilizam si pe computerul de la birou. Nu depindem neaparat de servicii tip cloud. Sa mai spun ca este un sistem de operare cu care toata lumea este obisnuita? Nu trebuie sa facem artificii diverse pentru a converti anumite tipuri de documente pentru a le putea vizualiza/edita/prezenta pe tableta. Si, parca arata ca o solutie pentru business, capitol la care celelalte sisteme de operare pentru tablete cam scartaie, acestea fiind mai orientate catre divertisment. Corectati-ma daca gresesc.

Momentan, o astfel de tableta, cu Windows si la preturi mai decente, as vedea-o ca adevaratul killer al netbook-urilor. Nicidecum pe cele cu Android.  Sau, cel putin, pana Android-ul nu va avea un confrate pentru pc-uri, adica un sistem de operare complet (la Google OS ma refer). Nici despre iPad nu putem spune ca este o solutie completa de business. Ramane de discutat aici, astept parerile voastre.

Dar, pana atunci, ce am mai aflat despre vedeta Asus?

Dintre specificatiile sale amintesc de ecranul de 12 inchi cu o rezolutie de 1280×800 pixeli , de procesorul Core i5 la 1.33GHz , de stocarea pe SSD-uri de 32GB sau 64 GB, de memoria RAM de 2 sau 4 GB. Mai are Bluetooth 3.0, Wi-Fi, camera foto (web) de 2 Megapixeli, un port mini HDMI pentru streaming video full HD, slot SD, 2 porturi USB. Ecranul poate fi actionat atat cu degetele (este capacitiv) cat si prin intermediul unui stylus (Wacom parca).

Dupa cum spuneam, a inceput sa-si faca simtita prezenta pe net. In special, in doua videoclipuri foarte interesante, un unboxing si un demo.

Hai sa le vedem.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lYV-eBe7qSU]

Si un demo oficial.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Eo4QkA2nOd0]

Din cate am vazut, imi cam place cum se misca. Si imi mai place ca vine cu o tastatura la pachet. Buna miscare! Dar, parca era mai buna una cu un touchpad incorporat.  😀

Dar, parerea finala, dupa ce o sa am onoarea unei intalniri private.

Alo? Mai dureaza mult?

5 thoughts on “Tableta Asus EP121 – video si cateva opinii

 • January 22, 2011 at 11:03 pm
  Permalink

  cum am mai spus, rabdare, young jedi 🙂

  Reply
 • January 23, 2011 at 5:15 pm
  Permalink

  “most powerful tablet in the world”. Este clar. 🙂

  Reply
 • July 22, 2011 at 8:44 am
  Permalink

  Slam dunkin like Shaquille O’Neal, if he wrote infromative articles.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *