Panasonic TZ20 – mai puternica, mai stralucitoare

Cei de la Panasonic au anuntat noua camera foto TZ20, o compacta cu GPS si un obiectiv Leica superangular de 24mm, plus un zoom optic de 16x!!! Fata de generatia trecuta, se prezinta si cu o noua infatisare, mai eleganta, mai atragatoare. Imi place cum arata.

Dintre caracteristicile sale tehnice mai amintim de senzorul MOS de 14.1 Megapixeli, de procesorul de imagine Venus Engine HD, de inregistrarea video la rezolutii full HD, de ecranul LCD de 3 inchi, de tehnologia Intelligent Resolution care optimizeaza procesarea imaginilor astfel incat acestea sa fie cat mai clare sau de cea Sonic Speed AF care permite camerei  sa focalizeze mai rapid cu 49% decat modelul anterior.

Functia GPS are peste 1 milion de puncte de interes disponibile. Si, cum nu se putea altfel, poate suprinde imagini 3D care pot fi vizionate pe televizoarele Viera.

Bineinteles ca are incorporate tehnologii si functii inteligente de ultima ora. Atat de cunosctul mod iA (Intelligent Auto) a fost si el imbunatatit prin adaugarea Active Mode la stabilizatorul de imagine POWER OIS. Acesta elimina efectul de blurare a imaginii video, in special atunci cand filmarea este efectuată in miscare. O noutate este reprezentata si de modul Intelligent Handheld Nightshot care face posibila obtinerea unor imagini cu peisaje nocturne spectaculoase prin iluminarea pe mai multe niveluri a cadrelor inregistrate consecutiv.  Functia Face Recognition recunoaste chipurile umane preinregistrate in memoria camerei si configureaza in mod optim focalizarea si expunerea pe acea persoana, afisand pe ecran numele acesteia. Functia Intelligent Scene Selector permite selectarea automata a unuia dintre modurile de fotografiere preconfigurate – Scenery, Portrait, Macro, Night Portrait, Night Scenery, Sunset sau Handheld Night Shot. De asemenea, functiile AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure sunt disponibile imediat ce modul iA este accesat.

Cred ca prin aprilie-mai o vom putea admira si in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *