Sony NGP – Next Generation Portable

Noul player portabil al Sony va fi scos la comercializare spre finalul anului, in Romania poate in 2012. Acesta va avea un procesor Quad Core ARM Cortex, un ecran tactil OLED de 5 inchi cu o rezolutie de 960 x 544 pixeli, un touchpad multitouch pozitionat pe spate, 3G, WiFi, GPS, Dual Camera, accelerometru si giroscop. Mai lipseste doar functia de telefon…

SCE va oferi default si servicii localizare pe NGP. Noua aplicatie“Near” va permite utilizatorilor sa afle care dintre prietenii din proximitate se joacă si, mai ales, ce s-au jucat recent.

Din cate am inteles, jocurile vor fi comercializate si prin intermediul unui nou mediu de stocare, un card de mici dimensiuni bazat pe memorie flash, special dedicat titlurilor NGP. Vor putea fi stocate pe el atat jocurile complete, continut suplimentar precum si salvarile jocurilor.  S-a mai comunicat si ca  fiecare joc destinat NGP-ului va fi disponibil intr-un spatiu numit “LiveArea”. De asemenea, utilizatorii vor avea acces la cele mai noi informatii despre jocuri prin intermediul PlayStation Network.

Sincer, inca nu am inteles cum vor putea utilizatorii sa cumpere jocurile. Ramane o intrebare: va fi compatibil cu jocurile de pe PSP? Adica, teoretic vorbind, daca am o “tona” de jocuri de PSP acasa, le voi putea juca pe NGP? Din cate am mirosit eu, s-ar putea sa nu. S-ar putea ca acest NGP sa fie un produs paralel cu PSP-ul pentru mult timp de acum incolo. Vom vedea.

Pare interesanta dracia, cred ca multa lume o asteapta deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *