Sony HX9V – Compacta cu zoom optic de 16x

Cei de la Sony ridica standardele pe piata compactelor prin modelul HX9V care are un senzor de 16.2 Mpix precum si un zoom optic de 16x, performanta optica pe care acum un an sau doi o intalneam numai la camerele bridge. Nu stiu daca zoom-ul impresionant va afecta cumva calitatea fotografiilor sau filmarilor. Cei de la Sony ne comunica ca, din contra, imaginile capturate vor fi detaliate, fara neclaritati si fara blur, chiar si in timpul filmarii cu camera in mana. Efectele tremuratului mainii sunt compensate de sistemul de stabilizare optica a imaginii, cu modul activ, functioneaza dupa principiul “anularea tremuratului, pe trei cai”, disponibil si la camerele video Handycam.

Dintre alte caracteristici tehnice mai amintim de senzorul CMOS Exmor R Tip 1/2.3 (7.77mm) de 16.2 megapixeli, de obiectivul Sony G superangular de 24mm, de ecranul LCD de 3 inchi, de sensibilitatea ISO de pana la 3200 sau de filmarea la rezolutii full HD – 1920×1080/50p .

De asemenea, HX9V ofera o varietate de optiuni de fotografiere 3D, prin functiile 3D Sweep Panorama, imagine statica 3D si Sweep Multi Angle. O altă premiera, noul mod Intelligent Sweep Panorama HR (High Resolution) care, doar prin apasarea declansatorului si rotirea camerei, captureaza imagini panoramice uriase, la rezolutia de 10480 x 4096 pixeli.

Amintim si de modul Superior Auto care poate recunoaste o varietate diversa de conditii de fotografiere, ajustand automat setarile si fotografiind in rafale de mare viteza mai mult cadre, in cazul conditiilor de slaba iluminare. Cadrele surprinse sunt combinate automat, in interiorul aparatului, pentru obtinerea unor imagini cu expunere corecta, fara zgomot, pentru orice fel de scena – chiar si in conditii de iluminare slaba, fara utilizarea blitului.

Nu ii lipseste GPS-ul sau busola, inregistrandu-se locul in care se afla utilizatorul dar si directia de fotografiere.

Foarte interesant este si dispozitivul Party-Shot IPT-DS2, o unitate dock, care ajuta la surprinderea automata a zambetelor, portretelor relaxate ale tuturor persoanelor dintr-o incapere, cu suport pentru fotografiere “la comanda” sau pentru panoramare.

Va fi disponibila incepand cu luna aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *