Primul laptop cu AMD Fusion ajunge in Romania!
In urma cu numai o luna, cei de la AMD anuntau in cadrul CES platforma Fusion. Adica o noua familie de unitati de procesare accelerata (APU) care incorporeaza intr-un singur cip procesorul si placa grafica compatibila DirectX11. Cumva, aceasta noua platforma este raspunsul AMD la tehnologia Nvidia ION, fiind si ea dedicata in principal echipamentelor cu dimensiuni compacte. Chiar atunci, o multime de producatori au anuntat portabile care se bazeaza pe AMD Fusion. Amintim de HP, Toshiba, Acer, Zotac sau Asus.
Iata ca, la numai o luna de la evenimentul cu pricina, un portabil cu AMD Fusion isi face aparitia si in Romania. Doar pentru teste momentan, comercial fiind disponibil de la sfarsitul lunii. Nu pot sa va spun decat ca este o mega surpriza, producatorul fiind unul la care nu se astepta aproape nimeni.
Sunteti curiosi sa aflati cine este? Pe urmatoarea pagina va rog…
Ei? V-ati revenit din mirare? Da fratilor, despre Sony este vorba. Un integrator care colabora numai cu Intel. Corectati-ma daca gresesc. Este prima oara cand intalnesc, pe un Sony Vaio, o platforma AMD.
Priviti-l in intreaga lui splendoare cu ecran de 11.6 inchi. Este vorba de modelul Vaio YB VPCYB1S1E/S, unul care redefineste intreaga serie. Din cate am inteles, de acum incolo, portabilele Y nu vor mai dispune de ecran de 13.3 inchi. Ele devin mini-laptopuri cu un ecran de 11.6 inchi.
Configuratia sa tehnica este urmatoarea:
Procesor: Procesor AMD Dual-Core E-350 cu unitate grafica AMD Radeon™ HD 6310
Sistem de operare: Genuine Windows® 7 Home Premium (32-bit)
Memorie: 2GB DDR3 1066Mhz SDRAM (Max. 4GB)
Stocare: 320GB Serial ATA 5400rpm
Ecran: 29,4cm (11,6”) 16:9 VAIO Display (1366×768)
Grafică: Unitate grafică AMD Radeon™ HD 6310
Greutate si dimensiuni: 1,46kg (impreuna cu bateria furnizata); 202,8 x 25 x 290 mm (D x H x W)
Altele: WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth® 2.1; Hi-Speed USB 2.0 (x3); MOTION EYE® digital camera
Il butonez de cateva zile si pot spune ca functioneaza foarte bine, ca orice alt portabil din categoria netbook-urilor cu Nvidia ION. Adica, pe langa suportul pentru activitatile digitale tip office, il poate asigura fara probleme si pe cel full HD in 1080p. Remarc faptul ca, intr-un player video cu suport de accelerare video, am rulat fara probleme vestitul demo Samsung Oceanic Life cu bitrate la 40 de mbps. Voi incerca sa fac si un mic videoclip, ca sa va convingeti singuri.
Mai multe opinii si observatii, sper eu interesante, vor fi asternute aici, pe hartia digitala, cat de curand. Daca aveti intrebari si daca vreti sa testez anumite programe pe el, in limita timpului si resurselor mele, voi incerca sa va indeplinesc doleantele.
Constructia este la aceeasi calitate ca a unui notebook Vaio, mi se pare chiar peste cea a netbook-urilor cu Atom, cele din seria M sau W. Materiale de calitate, finisaje pe masura, un aspect general foarte ok. Tinem cont totusi ca avem de-a face cu un echipament la care mai important este pretul. Este un portabil pentru marea masa a consumatorilor, dedicat acelora care nu doresc sa cheltuie o suma importanta din bugetul lor. La baza pretului decent sta in primul rand tehnologia AMD incorporata.
Pe laterala stanga avem conectorul pentru alimentare, portul VGA, cel HDMI out si inca un port USB 2.0.
Pe cea dreapta intalnim conectorii audio, inca doua porturi USB, portul Ethernet si butonul pentru Pornire/Oprire.
Momentan, acestea sunt primele impresii pe care pot sa le exprim. Dupa cum am promis, foarte curand, dupa ce il voi intoarce pe toate partile si dupa ce voi instala pe el programele de care am nevoie, voi reveni cu o prezentare mai amanuntita. In continuare, va las sa il admirati in cateva fotografii realizate pe biroul lui Pustiulica, un posibil client pentru un astfel de portabil. Categoria de preturi din care face parte si caracteristicile sale tehnice il pot face pretabil unei game extinse de activitati, una dintre ele fiind si cea dedicata studiului.
Aaa, pretul va fi in jurul a 2200 Lei.
Deci am avut dreptate 😀
ati fost mai multi…
si, cam banuiesc ca eu sunt de vina.. 😀
Hehe.. puteam sa jur ca e Asus, dar m-am inselat. 🙂
:d sunt altii in bransa care nu credeau ca e un Sony… era ultimul integrator la care se astepta lumea.
Mult prea scump pentu un AMD. Adica, pnm, un Mini-ITX cu aceleasi capabilitati la 90 de euro si asta la 500? Nu cred ca hdd + ram + webcam + tst + carcasa + display + touchpad merita 410 euro. Dar uitasi ca, si in afara, $150 sunt pentru ca scrie “Sony” pe el. Un toshiba bazat pe aceeasi platforma costa $450. cu display de 15. ,4.
Nu neg ca echipamentele Sony au un pret peste media pietei dar Brandul inseamna cateodata si materiale mai bune folosite, componente si finisaje mai de calitate, tastatura superioara, ecran cu rezolutie mai buna, etc.
🙂 HannStar au inauntru, si HP-urile la fel (de astea doua stiu sigur). nu zic nu, produsele sony isi au locul lor pe piata, dar ce m-a enervat mai mult e ca, dupa mai mult de jumatate de an de cand astept Fusion, primul care apare e exact Sony, un lux inutil pentru mine (sa fim seriosi, de 22 mil poti lua un dual-core la cel putin 2GHz cu video dedicat de 512 care are si acceleratorul UVD icorporat si in Fusion ca sa-l scape de 1080p, 4GB ram, hdd de 500).
aaa… Fusion a fost anuntat oficial, adica ca e gata, acum o luna…
Ai putina rabdare, vor aparea si de la altii.